Oracle biedt alternatief van Solaris dat geschikter zou zijn voor gratis gebruikers

Oracle

Oracle vernieuwt het besturingssysteem Solaris. Het bedrijf benoemt de nieuwe versie als Common Build Environment (CBE).

Sinds 2009 is Solaris in handen van Oracle. Dat was het rechtstreekse gevolg van de overname van Sun Microsystems.  

Het besturingssysteem Solaris krijgt van Oracle een nieuwe versie. Het gaat om Oracle Solaris 11.4 CBE. De CBE builds zijn verwant met een bètaversie. De versie bevat daarmee met andere woorden prelease-builds van de nieuwe versie van Solaris.

Doelgroep zijn gratis gebruikers

Darren Moffat, senior software engineer bij Oracle, geeft een verder woordje uitleg over het nut van de aanvullende versie. Solaris heeft namelijk een gratis versie, waarin getest en ontwikkeld kan worden. Alleen is de gratis versie niet altijd up-to-date. De CBE moet ervoor zorgen dat gratis gebruikers wel altijd aan de slag kunnen met de nieuwste repository-updates.

De CBE zal alleen niet altijd beschikken over de nieuwste code. Gebruikers van CBE zullen veel langer moeten wachten tot deze updates beschikbaar zijn, aangezien Oracle een andere update cadans hanteert en updates dus niet maandelijks of constant aanbiedt.

2034 einddatum

Oracle belooft ondersteuning voor zijn besturingssysteem tot 2034. Fujitsu kondigde eerder nog aan dat het zijn mainframes afschrijft in 2030. 2029 zal bovendien het laatste jaar zijn waarin Fujitsu SPARC-servers maakt die geschikt zijn voor Solaris.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home