Nieuwe licenties voor gratis Windows 11-VM’s beschikbaar

windows 11

Microsoft voorziet een update voor zijn gratis Windows 11-licenties voor virtuele machines, gericht op ontwikkelaars. De nieuwe versies zijn bruikbaar tot september.

Microsoft lanceert nieuwe edities van zijn gratis Windows 11-licenties voor virtuele machines. Het gaat om versies van Windows 11 Enterprise gericht op ontwikkelaars. Ze werken met VMware, Hyper-V, VirtualBox en Parallels.

Omgeving voor ontwikkelaars

De evaluatie-edities komen met Visual Studio 2022 met UWP, .NET Desktop, Azure en Windows App SDK voor C#-workloads standaard ingeschakeld. Ook het Windows Subsysteem voor Linux is actief met Ubuntu voorgeïnstalleerd. Tot slot heeft de gratis versie de ontwikkelaarsmodus actief en de Windows Terminal geïnstalleerd.

Microsoft ziet de Windows 11-versies als een evaluatiesysteem voor ontwikkelaars die de stap naar Windows 11 eventueel kunnen zetten. Een normale Windows 11-installatie vraagt meteen naar activatie, maar deze evaluatie-licenties zijn geldig tot 11 september van dit jaar. Je kan ze dus meer dan twee maanden zonder problemen gebruiken.

Iedereen kan testen

Hoewel de Windows 11 Enterprise-edities bedoeld zijn voor ontwikkelaars, kan iedereen ermee aan de slag. De ondersteuning voor VirtualBox zorgt voor een erg lage drempel voor wie Windows 11 als een virtuele machine wil installeren. De adoptie van Windows 11 loopt niet van een leien dakje, onder andere door beperkt enthousiasme. Wie uitgebreid wil testen of het OS interessant is, kan dat met de evaluatie-versies.

Let wel op: de minimumsysteemvereisten voor Windows 11 op een VM vereisen nog steeds Windows 11-compatibele hardware. Zonder moderne processor of TPM 2.0-module ben je er nog steeds aan voor de moeite.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home