Microsoft komt met Azure Percept voor AI aan de netwerkrand

azure percept

Microsoft lanceert Azure Percept: een volledige stapel aan technologieën om AI-code uit te voeren in de netwerkrand. Dankzij dit nieuwe aanbod wordt het eenvoudiger voor ontwikkelaars om machine learning toe te passen voor applicaties aan de edge. 

Met Azure Percept richt Microsoft zich op organisaties die machine learning software toepassen op apparaten die verbonden zijn met het netwerk en apparatuur op afgelegen locaties. Deze systemen moeten zelf beslissingen kunnen maken, zonder afhankelijk te zijn van achterliggende diensten. 

De Azure Percept technologie is bijvoorbeeld geschikt voor camera’s die alleen moeten opnemen als ze bepaalde objecten of mensen detecteren. Met Azure Percept kunnen organisaties alle onderdelen van dit soort toepassingen (het backend platform, elektronische apparaten en software) aan elkaar gelijmd worden. 

Wat kun je verwachten van Azure Percept?

De Azure Percept stapel bevat een hardware developer kit die bestaat uit een kleine computer en camera die getraind kunnen worden met Azure Cognitive Services en verschillende taken kunnen uitvoeren. Het pakket bevat ook een NXP i.MX 8M processor en heeft Wi-Fi en Bluetooth verbinding. Ook is er een apart Azure Percept Audio system voor spraak toepassingen. 

“We zijn begonnen met de twee meestvoorkomende AI workloads (beeld en spraak, zicht en geluid) en we hebben een blauwdruk uitgegeven zodat fabrikanten kunnen verder bouwen op de basis waarmee we zijn begonnen”, zegt Roanne Sones, corporate vice president van het edge platform van Microsoft. 

Makkelijker om AI toe te passen in de edge

Met Azure Percept wil Microsoft het makkelijker maken om AI toe te passen voor apparaten aan de netwerkrand. “We hebben hardware versnellers geïntegreerd met Azure AI en Azure IoT diensten en gezorgd dat deze simpel te gebruiken zijn en minimale installatie nodig hebben”, zegt Sones. 

Ontwikkelaars hoeven geen AI-experts te zijn om Azure Percept te kunnen gebruiken. Microsoft biedt meerdere online tutorials aan over hoe je de hardware met de software kunt verbinden en een simpele taak uit kunt voeren, zonder dat er veel code aan te pas komt. 

Op dit moment werkt Microsoft samen met producenten van apparaten en onderdelen. Hiermee wil Microsoft zorgen dat zoveel mogelijk apparatuur aan te sluiten is op Percept. Zo kunnen klanten de hardware die ze kopen zonder problemen koppelen aan hun Azure-omgeving.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home