Microsoft introduceert Power Apps-abonnement gebaseerd op gebruik

Microsoft voorziet een oplossing voor organisaties die hun gebruik van low-code Power Apps samen met Azure willen betalen naarmate ze het gebruiken. Het plan is flexibel maar duur vergeleken met alternatieven.

Microsoft introduceert een pay-as-you-go optie voor gebruik van het low-code Power Apps-platform. Het verbruik wordt daarbij gelinkt aan een Azure-abonnement. Via het nieuwe plan moeten organisaties niet meer vooraf betalen voor het Power-platform. In de plaats daarvan betalen klanten enkel wat ze effectief gebruiken. Het abonnement is gericht op kleine organisaties die voorzichtig willen uitproberen of Power wel iets voor hen is, zonder meteen all-in te gaan.

Azure-abonnement

Voor het plan heb je een Azure-abonnement nodig. Microsoft gaat ervan uit dat organisaties toch een Azure instance in gebruik zullen nemen om aan de slag te gaan. Dat abonnement kan je dan uitbreiden met Power Apps. Je betaalt op basis van drie parameters: wanneer apps gebruikt worden, dataverse storage, en requests via het Power Platform. De schade aan de rekening kan je opvolgen via Azure Cost Management. Voor ieder van de drie parameters kan je daar een limiet instellen.

De flexibiliteit die Microsoft hier biedt, komt met een premium. Een klassiek vooraf betaald abonnement op het Power Platform kost vijf dollar per gebruiker per toepassing per maand. Datzelfde gebruik via pay-as-you-go kost tien dollar, exclusief het Azure-abonnement.

Drempel omlaag, drempel omhoog

De flexibiliteit verlaagt de drempel om met Power aan de slag te gaan maar de kostprijs verhoogt die opnieuw. Wie niet oppast, betaalt immers snel veel geld voor wat in andere omstandigheden best goedkoop is. Het plan past in de ambitie van Microsoft om zoveel mogelijk organisaties te overhalen om Power Apps een kans te geven. Omdat helemaal te doen slagen, lijkt ons dat de kostprijs een beetje naar omlaag mag. Microsoft begrijpt dat beter bij andere aspecten van het Power Platform. Zo is Power Automate Desktop intussen in veel gevallen gratis, en halveerde Microsoft eerder de prijs voor klassieke licenties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home