Microsoft halveert prijs Power Apps-licenties

Microsoft wil een groter publiek aanspreken met Power Apps en verandert daarom de licentievoorwaarden. Licenties worden vooral een stuk goedkoper.

Microsoft wil het eenvoudiger maken voor werknemers en bedrijven om van start te gaan met het Power Apps-platform. De dienst moet vooral toegankelijker worden voor kleine organisaties of bedrijven die op heel beperkte schaal met Power Apps willen starten. Daartoe past Redmond de licentievoorwaarden aan. De focus ligt op de prijs, die flink naar omlaag gaat.

Het Power Apps-plan op basis van het aantal gebruikers kost voortaan 20 dollar per gebruiker per maand. Voordien was dat nog 40 dollar. De beschikbaarheid blijft dezelfde: organisaties kunnen er op intekenen via de geijkte commerciële kanalen met Volume Licensing, Cloud Solution Provider en web direct. Er zijn geen minimum aankoopvereisten om van start te gaan met het plan. De licentievoorwaarden blijven verder gelijk.

Per app

Het Power Apps-licentiemodel per app halveert eveneens in prijs. Voortaan betaal je vijf dollar per gebruiker per app per maand, komende van tien dollar. De beschikbaarheid is identiek aan het model per gebruiker. Microsoft sleutelt wel een beetje aan de voorwaarden van deze licenties: gebruikers kunnen één app draaien of één portaal gebruiken, waar dat vroeger nog twee apps waren. Microsoft claimt dat die zet eenvoud met zich meebrengt. Wat prijs betreft zijn klanten in ieder geval nooit slechter af.

lees ook

Bouw zelf een app in mensentaal zonder code

Tot slot verlengt Microsoft zijn Power Apps-promoties voor grote organisaties. Wie meer dan 5.000 licenties afneemt betaalt 12 dollar per gebruiker per maand in het relevante licentiemodel. Voor afnames van minstens 200 licenties daalt de prijs per gebruiker per app per maand naar 3 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home