Microsoft Excel krijgt JavaScript API dat ontwikkelaar eigen datatypes laat maken

Microsoft Excel

Excel krijgt een nieuwe JavaScript API. Door die toevoeging zijn ontwikkelaars in staat hun eigen databronnen te gebruiken om op maakt gemaakte datatypes te creëren.

Microsoft geeft de applicatie Excel opnieuw meer mogelijkheden voor ontwikkelaars. Door een nieuwe JavaScript API kunnen ontwikkelaars namelijk zelf een datatype ontwerpen. Dat maakte Microsoft bekend op de tweede Ignite-conferentie van 2021.

Eerste mogelijkheden sinds 2020

Sinds eind 2020 is Microsoft meer gaan investeren in de applicatie Excel. Microsoft introduceerde toen nieuwe datatypes voor Excel. Eén enkele cel kan daardoor heel wat informatie bevatten, waarmee gebruikers vervolgens bewerkingen kunnen uitvoeren.

In eerste instantie werd dat mogelijk door de integratie met datatypes van Wolfram Alpha. Bedrijven met een professioneel Microsoft 365-abonnenemt, gecombineerde met een Power BI Pro-plan, kon ook data vanuit PowerBI linken.

Nieuwe toevoeging

De opties voor integratie worden nu uitgebreid door de JavaScript API. Volgens Microsoft stelt de uitbreiding gebruikers in staat om gegevens binnen de organisatie te delen en gegevens te verbinden met hun eigen services.

lees ook

Microsoft Ignite 2021: metaversum en meer van hetzelfde

Naast afbeeldingen kunnen ook matrixen, opgemaakte numerieke waarden, arrays en content cards van eigen databronnen worden ondergebracht. Ontwikkelaars konden dat in bepaalde mate al wel realiseren in Excel, maar de API maakt die koppeling veel eenvoudiger.

“De API geeft macht aan gebruikers en ontwikkelaars, waardoor ze hun gegevens beter kunnen organiseren, openen en ermee aan de slag kunnen”, schrijft Microsoft in de aankondiging.

De JavaScript API zal deze maand nog algemeen beschikbaar worden in Microsoft Excel.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home