72 procent prestatiewinst voor Meteor Lake op Linux na driver-update

Intel Meteor Lake

Een kleine driver-update heeft een grote impact op de prestaties van Meteor Lake in Linux-laptops. Een enkele lijn code kan een boost tot 72 procent geven.

Een enkele aangepaste lijn van code in de driver voor Intel Meteor Lake-CPU’s voor Linux maakt een enorm verschil in prestaties. In sommige gevallen stijgen die met wel 72 procent.

De patch heeft betrekking op de manier waarop de balans tussen efficiëntie en kracht wordt benaderd in de P-kernen van een Core Ultra-CPU. In de driver past Intel de P-State Energy Performance Preference (EPP)-standaard balance_performance-waarde aan. EPP kan een waarde tussen 0 en 255 bevatten en stond op 128 bij lancering, daalde in een update naar 115 en komt met de recentste patch op 64 terecht.

Efficiënter

Tests tonen dat de CPU’s zowel krachtiger als efficiënter presteren na de tweak van de waarde. Video’s afspelen gebruikt bijvoorbeeld 52 procent minder stroom en de prestaties per watt gaan er met elf procent op vooruit in een Acer Swift Go 14 met Intel Core Ultra 155H. In een specifieke videocodeer-benchmark stijgen de prestaties zelfs met 72 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home