IEEE: ‘SQL vragen werkgevers vaak als extra vaardigheid’

SQL

Opnieuw staat Python bovenaan op de jaarlijkse survey van IEEE. Het is daarmee de meest geliefde programmeertaal van ontwikkelaars. De meest gevraagde programmeertaal door werkgevers bleek dan weer SQL te zijn.

Werkgevers verwachten van aankomend talent steeds vaker dat zij kennis hebben van SQL. Het gaat dan in de meeste gevallen om een extra vaardigheid waarnaar gevraagd wordt. Ontwikkelaars die zichzelf enkel toespitsen op SQL zullen moeilijker aan een job komen.

“Het is misschien niet de meest glansrijke taal… maar enige ervaring met SQL is een waardevolle extra om in je CV te hebben”, klinkt het in de 2022 survey van het IEEE. De meest gevraagde programmeertaal door bedrijven vonden zij door de vacatures van de IEEE Job Site en CareerBuilder te doorspitten.

Python meest geliefd

Ontwikkelaars geven zelf aan het liefst met Python te werken. In de volgorde van meest naar minst populair ziet de top vijf er verder zo uit: C, C++, C# en Java. SQL sluit aan op de zesde plaats. De populariteit van een programmeertaal berekent de survey door na te gaan in welke taal geprogrammeerd wordt, door een combinatie van GitHub, Google, Stack Overflow, Twitter en IEEE Xplore.

lees ook

Python krijgt forse prestatieboost later dit jaar

Python bleek ook in andere indexen goed te scoren. Bovendien blijken Europese bedrijven programmeurs met kennis van Python maar al te graag aan te nemen, net als kennis van Java en PHP belangrijk is in onze contreien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home