Hugging Face-deal Google geeft ontwikkelaars toegang tot Cloud en GPU’s 

Hugging Face en Google slaan de handen in elkaar en bieden ontwikkelaars toegang tot Google Cloud en zijn GPU’s.

Hugging Face is een opensourceplatform voor applicatieontwikkeling. Google sloot recent een deal met Hugging Face waarmee het gebruikers toegang wil geven tot Google Cloud en GPU’s, zonder hiervoor een abonnement te moeten betalen. Recent opende Dell al een portaal op Hugging Face om bedrijven van de nodige middelen te voorzien om generatieve AI-modellen op on-prem servers te draaien. Hugging Face werkte de afgelopen jaren ook al samen met onder andere Google, Amazon en Nvidia. 

Hugging Face-deal Google

Hugging Face is een populair opensourceplatform voor AI-ontwikkelaars. Er worden meer dan 350.000 modellen gehost en er staan enkele bekende op zoals Meta’s Llama 2. Net zoals programmeurs op GitHub hun code plaatsen, kunnen AI-ontwikkelaars hun modellen ook op Hugging Face uploaden en bewerken.  

lees ook

Dell en Hugging Face laten je generatieve AI on-prem draaien

Door de nieuwe samenwerking tussen Hugging Face en Google, kunnen ontwikkelaars vanaf nu AI-modellen bouwen, trainen en implementeren zonder hiervoor een Google-Cloud-abonnement te betalen. De Hugging Face-deal houdt in dat ze vanaf nu toegang hebben tot de cloud-configuratie van Google en de duizenden GPU’s die verbonden zijn met servers zoals Vertex AI. 

Volgens Google kunnen Hugging Face-gebruikers Vertex AI en de Kubernetes-engine gebruiken “in de eerste helft van 2024”.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home