OpenAI stelt GPT-3 taalmodel algemeen beschikbaar met meer functies voor chatbots

chatbot

OpenAI kondigt aan de Open AI API service beschikbaar te stellen voor een groter publiek. De service geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om applicaties te maken met het GTP-3 AI model van OpenAI.

Er komt een einde aan de lange wachtlijst voor de service van OpenAI. Met de wachtlijst maakt OpenAI nu zelf komaf. De onderzoeksgroep kondigt namelijk in een blogbericht aan dat nieuwe beveiligingsfuncties het mogelijk maken het GTP-3 AI model algemeen beschikbaar te stellen.

Door de vernieuwde beveiliging kunnen ontwikkelaars zelf gebruik maken van een filter die misbruik vaststelt. De onderzoeksgroep is daarnaast zelf ook in de mogelijkheid applicaties met het GTP-3 AI model te controleren terwijl ze nog in de maak zijn.

Breder toepassingsgebied creëren

In de blog valt verder te lezen waarom OpenAI de service nu voor iedereen beschikbaar stelt: “We geloven dat door de toegang tot deze modellen te openen via een gebruiksvriendelijke API, meer ontwikkelaars creatieve manieren zullen vinden om AI toe te passen op een groot aantal nuttige applicaties en openstaande problemen.”

Momenteel heeft het GTP-3 AI model zijn nut al bewezen in het schrijven van essays over zakelijke onderwerpen, vertalen en het genereren van softwarecode. Het taalmodel zal wellicht nog voor veel meer zaken gebruikt kunnen worden die tijdens het eerste levensjaar nog niet ontdekt zijn.

Nieuwe mogelijkheden

Samen met het algemeen beschikbaar stellen, lanceert de onderzoeksgroep ook nieuwe functies. Verwerkingsresultaten kunnen daardoor specifieker worden ingezet en meer softwarecode automatisch genereren.

Voor bedrijven maakt OpenAI GPT-3 interessant door de introductie van de nieuwe functie Answers. De functie is gericht op chatbots, die zullen binnenkort klantenvragen beter en gerichter beantwoorden.

In Answers kunnen bedrijven namelijk GPT-3 van extra informatie voorzien zoals catalogussen en interne kennisbanken. Het taalmodel kan automatisch door die informatie heengaan als een klant een vraag stelt over een specifiek product of onderwerp.

De OpenAI API service zal voortaal GPT-3 algemeen beschikbaar zijn. Voor het gebruik van de programmeerapplicatie wordt de prijs bepaald op basis van gebruik. Ontwikkelaars die werken in Microsoft Azure kunnen door Azure OpenAI Service ook aan de slag met GPT-3.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home