Google Anthos krijgt verbeterde logs en ondersteuning voor Windows containers

Google Cloud Platform

Google heeft een grote update aangekondigd voor zijn Anthos multicloudplatform. Vanaf nu is het mogelijk om het platform ook te gebruiken voor containers in AWS en in Microsoft Azure. 

Naast de ondersteuning voor AWS en Microsoft Azure, voegt Google nog andere nieuwe functies en verbeteringen toe aan het Anthos platform. Zo komt het platform met verbeterde functies voor het bijhouden van metrische gegevens en logs. Ook komt er een nieuwe Connect gateway, waarmee gebruikers rechtstreeks toegang krijgen tot clusters in Google Cloud. Daarnaast komt de update met een preview voor een managed control plan voor Anthos Service Mesh. 

Andere nieuwe functies zijn: Windows container-ondersteuning voor omgevingen die het vSphere platform van VMware gebruiken en nieuwe tools die het makkelijker maken voor ontwikkelaars om hun applicaties te draaien in elke Anthos cluster. 

Andere benadering dan concurrenten

Volgens Jeff Reed, VP of Product Management voor Anthos, zijn er veel factoren waardoor Anthos in een goede positie zit. “De wind staat in onze rug. We hebben ingezet op Kubernetes en containers. Dat waren goede beslissingen”, zegt Reed. 

Reed legt uit dat klanten hun gebruik van Kubernetes steeds verder opschalen. Ze zoeken naar de beste manier om hun clusters uit te breiden en toe te passen in verschillende omgevingen. Om dat te doen, hebben ze een constant platform nodig voor al deze omgevingen. Dat vinden ze in Anthos. 

Zoals Reed het ziet, is de benadering van Google Cloud anders dan die van veel concurrenten. “Ik denk dat het uniek is dat cloud-native ons uitgangspunt is”, zegt Reed. Met Anthos 1.7 wil Google Cloud gebruik maken van de kracht van de cloud om het leven van klanten veel makkelijker te maken. 

Meer Anthos integraties in de toekomst

De toevoeging van ondersteuning voor Windows containers in vSphere omgevingen laat zien dat veel Anthos klanten klassieke bedrijven zijn die een manier zoeken om hun infrastructuur te moderniseren. Veel van deze bedrijven zijn nog afhankelijk van hun legacy applicaties, die ze nu steeds meer naar de cloud willen verhuizen. 

Naar verwachting kunnen in de toekomst nog meer integraties van verschillende Google Cloud-producten in Anthos verwachten. Zoals Reed vertelt, bouwen steeds meer teams binnen Google Cloud hun producten in Anthos. Dat maakt het makkelijker om deze diensten toe te voegen aan andere Anthos-beheerde omgevingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home