GitLab 15 brengt alle DevOps-benodigdheden samen in één platform  

GitLab kondigt de lancering aan van een nieuwe versie van zijn DevOps-platform. GitLab 15.0 moet bedrijven helpen bij de ontwikkeling van bedrijfskritieke code en de veilige levering van software.

“In het zeer competitieve landschap van vandaag staan organisaties meer dan ooit onder druk om software sneller en veiliger te leveren. Ze hebben een volwassener, uitgebreider platform nodig om hun time-to-market in te korten”, vertelt David DeSanto, VP Product bij GitLab.

Dat volwassen platform belooft het bedrijf te lanceren met GitLab 15. Het nieuwe platform moet organisaties af doen stappen van hun samengestelde DevOps-pakket en één allesomvattend platform in de plaats geven.

lees ook

Micro Focus: ‘Het DevOps concept triggert hoge verwachtingen, hoe realiseer je die?’

Observability en data

Vorige week spraken wij met Kenny Johnston, Senior Director of Product bij GitLab, op KubeCon 2022. Hij vertelt dat de overname van Opstrace nu op het nieuwe platform zijn vruchten afwerpt. “Het nieuwe platform geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om ‘observability’ eerder in het proces centraal te zetten. Zo kennen ze hun applicatie beter en komen fouten in hun applicaties eerder aan het licht.”

De verworven inzichten zullen bovendien door het volledige team te bekijken zijn. Samenwerking tussen verschillende teams moet daarmee verbeteren.

Waar het nieuwe platform tot slot nog op inzet is data. “We zien steeds vaker dat een ontwikkelde applicatie niet enkel uit code bestaat, maar dat code, data en modellen worden gecombineerd. Ons nieuwe platform zal daarom ontwikkelaars de middelen geven om te bepalen of een nieuw model beter is dan het model dat in productie is.”

GitLab 15.0 is vanaf vandaag beschikbaar. De komende periode wordt aan dat platform nog heel wat toegevoegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home