Gratis GitLab-gebruikers krijgen toegang tot pull-based Kubernetes deployments

GitLab

GitLab voegt ondersteuning toe voor pull-based Kubernetes deployments voor gebruikers die de DevOps-tool gratis gebruiken. Automatiseren op een veilige en schaalbare manier wordt hierdoor mogelijk voor organisaties van alle formaten.

Beveiligen en ontwikkelen in cloud-native omgevingen wordt voor gratis gebruikers van GitLab verbeterd. Het bedrijf kondigt vandaag namelijk de toevoeging van pull-based Kubernetes deployments aan op KubeCon Europe.     

GitOps-benadering

Een pull-based deployment is een vaste benaderingen van GitOps, naast push-based deployment. De benadering gebruikt een controlepunt om automatisch wijzigingen door te voeren op het moment dat er wordt afgeweken van de gewenste configuratie. Het controlepunt moet hiervoor wel geïnstalleerd staan in iedere Kubernetes-cluster.    

De push-based deployment werkt zonder dit controlepunt ofwel ‘agentless’. Hoewel de benadering eenvoudiger is om te gebruiken, brengt het veiligheidsrisco’s met zich mee. Organisaties moeten hun firewall namelijk uitschakelen voor clusters en ook buiten de organisatie moeten administratorrechten worden toegekend. Dat is niet nodig in de andere benadering.     

Veilig en schaalbaar

Volgens Viktor Nagy, productmanager van de Configure Group van GitLab, vertelt dat ontwikkelaars op verschillende vlakken profiteren van de toevoeging: “Door deze functie aan te bieden in de gratis versie van GitLab, laten we meer bedrijven kennismaken met de kracht en het gemak van deze veilige en schaalbare functie.”

DevOps-teams moeten zich niet continue bezighouden met het schrijven van code voor nieuwe elementen, de code wordt in één DevOps-platform slechts één keer geschreven en de agent zal het vervolgens automatisch vinden, aannemen en gebruiken.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home