GitHub maakt belangrijkste functies gratis beschikbaar

GitHub

GitHub hoopt meer developers aan te trekken voor het platform door zijn belangrijkste functies gratis beschikbaar te maken. Dat kondigde Nat Friedman, Chief Executive van GitHub aan. 

Via GitHub kunnen software developers samenwerken, hun code delen en code van andere developers gebruiken. GitHub was al gratis te gebruiken, maar wel met een aantal beperkingen. Zo konden niet-betalende klanten hun code alleen opslaan in een openbare directory, waar iedereen bij kon. Vanaf nu hoeven developers ook niet meer te betalen om hun code te bewaren in private directories op GitHub. 

In een blog over de aankondiging schreef Friedman het volgende: “Tot nu toe gold dat een organisatie een van onze betaalde abonnementen moest afsluiten om gebruik te maken van het besloten gedeelte van GitHub.” Volgens Friedman zou elke developer ter wereld toegang moeten hebben tot GitHub. Prijs zou geen belemmering mogen zijn. 

Abonnementen worden goedkoper

Na de overname door Microsoft heeft GitHub een sterke positie. Dankzij deze sterke positie, is het bedrijf nu in staat om meer functies gratis beschikbaar te maken. Dat verklaart een woordvoerder van GitHub aan Silicon Angle

Meer functies van GitHub worden gratis beschikbaar, maar het platform zal nog niet volledig gratis worden. Enkele meer geavanceerde functies, zoals Security Assertion Markup Language, zijn alleen toegankelijk tot betalende klanten. 

Er is meer goed nieuws, want ook de betaalde lidmaatschappen van GitHub worden goedkoper. GitHub heeft aangekondigd dat de maandelijkse kosten van het betaalde Team-abonnement flink gaan dalen. Waar je eerst 9 dollar per gebruiker per maand betaalde, is dat vanaf nu 4 dollar. Deze prijsverlaging gaat meteen in en geldt ook automatisch voor huidige klanten. 

Concurrentiestrijd

GitHub voert een strijd voor marktaandeel met andere code repositories, zoals GitLab en BitBucket. Door meer functies gratis beschikbaar te maken, hoopt GitHub deze strijd te winnen. 

Het platform beschikbaar maken voor gratis gebruik is een belangrijke zet om applicaties te kunnen bouwen in teams. Daarbij draagt de zet bij aan het ontwikkelen van moderne software. Het is nog een kwestie van afwachten of de zet van GitHub gaat helpen om meer developers en projecten naar het platform te trekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home