GitHub en OpenAI lanceren nieuwe AI-tool die zelf code genereert

Code

GitHub en OpenAI lanceren een technische preview van hun nieuwe AI-tool genaamd Copilot. De tool is onderdeel van de Visual Studio Code editor en is in staat om codefragmenten automatisch aan te vullen. De tool werkt het best met Python, JavaScript, Typescript, Ruby en Go. 

Volgens GitHub aapt Copilot niet alleen code na die het eerder heeft gezien, maar genereert de tool ook nieuwe code. Op de website van het project worden voorbeelden gegeven, zoals het schrijven van code om tweets te importeren, een scatterplot te tekenen of een Goodreads rating toe te voegen. 

GitHub ziet de nieuwe tool als een evolutie op het gebied van pair programming, waarbij twee programmeurs aan hetzelfde project werken om elkaars fouten eruit te halen en het ontwikkelproces te versnellen. Met Copilot is een van deze twee programmeurs virtueel. 

Gebaseerd op OpenAI GPT-3 algoritme

Copilot is de eerste grote lancering van OpenAI sinds Microsoft 1 miljard dollar investeerde in het bedrijf. De tool is gebouwd op een nieuw algoritme genaamd OpenAI Codex, wat gebaseerd op het GPT-3 algoritme van OpenAI

Het oorspronkelijk GPT-3 is in staat om tekst te genereren die in sommige gevallen amper te onderscheiden is van teksten die geschreven zijn door mensen. Die precisie is te danken aan de 175 miljard variabelen waarmee het algoritme relaties ziet tussen letters, woorden, zinsdelen en zinnen. 

Waar GPT-3 geschreven taal genereert, is OpenAI Codex in staat om code te genereren. Later deze zomer wil OpenAI een versie van Codex uitbrengen via zijn API, zodat ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen bouwen met de technologie. 

Nog niet perfect

OpenAI Codex is getraind met terabytes aan code die openlijk beschikbaar is via GitHub, evenals voorbeelden uit de Engelse taal. GitHub waarschuwt dat niet alle code die gebruikt is om het algoritme te trainen is getest op fouten of persoonlijke data. GitHub heeft een aantal filters ingesteld om te voorkomen dat Copilot verkeerde taal genereert, maar het werkt nog niet perfect. 

“Doordat we in een vroeg stadium toegang geven tot de onderliggende technologie, kan GitHub Copilot soms ongewenste resultaten geven, waaronder vooringenomen, discriminerende, verkeerde of kwetsende resultaten”, waarschuwt de website van Copilot. 

Op dit moment is Copilot in een beperkte technische review. Als je kans wilt maken om de tool te testen, kun je je inschrijven via de website van het project.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home