GitHub duwt vooraf gedefinieerde Codespaces naar publieke bèta

GitHub

GitHub kondigt aan dat ontwikkelaars voortaan vooraf gedefinieerde Codespaces kunnen gebruiken. Dat is mogelijk door te ontwikkelen in bèta.

Vooraf gedefinieerde ontwikkelingsruimtes maken het ontwikkelingsproces minder lang. Deze omgeving bevat namelijk al broncode, code editor extensies, project dependencies, commando’s en instellingen.

Ontwikkelaars kunnen voortaan de voordelen van deze ontwikkelingsruimtes zelf ondervinden. GitHub, onderdeel van Microsoft, experimenteerde al met Codespaces en test het nu in publieke bèta.

Snel aan de slag

“Ons primaire doel met Codespaces is om een onboarding-oplossing te bieden die slechts één klik vereist, waarmee ontwikkelaars snel aan een project kunnen beginnen zonder handmatige aan de installatie te moeten sleutelen”, schrijft Tanmayee Kamath, senior productmanager bij GitHub, in de aankondiging.

“Maar aangezien een Codespace je bibliotheek moet kopiëren en (in sommige gevallen) een aangepast Docker-bestand moet bouwen, projectdependencies en editor-extensies moet installeren, scripts moet initialiseren, enzovoort om de ontwikkelomgeving op te starten, kan er aanzienlijke variatie zitten in de opstarttijden die ontwikkelaars daadwerkelijk ervaren.”

Ontwikkelaars in de publieke bèta zullen nu niet langer aanlopen tegen dat probleem. Zij kunnen sneller aan de slag gaan door te kiezen voor machinetypes met de ‘prebuild ready’-tag. Organisaties die onderdeel zijn van GitHub Enterprise Cloud of GitHub Teams, kunnen de nieuwigheid uittesten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home