Facebook schrapt F8 ontwikkelaarsconferentie vanwege coronavirus

Mark Zuckerberg op F8 2018

Facebook zal dit jaar niet zijn jaarlijkse F8 ontwikkelaars houden vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. F8 zou plaatsvinden op 5 en 6 mei in San Jose McEnery Convention Center. In plaats van de conferentie zal Facebook lokale evenementen opzetten en presentaties livestreamen. 

“Dit was een moeilijke beslissing om te maken. F8 is een belangrijk evenement voor Facebook. Maar we de moeten gezondheid en veiligheid van onze developer partners, medewerkers en iedereen die helpt met het opzetten van F8 vooropstellen”, schrijft Konstantinos Papmiltiadis, director of platform partnerships van Facebook in een blogbericht.

In zijn blog legt Papamiltiadis uit dat Facebook heeft nagedacht om ontmoetingen tijdens F8 anders in te vullen. Dat plan gaat echter ook niet door, omdat dit niet eerlijk zou zijn tegenover internationale ontwikkelaars. Wel werkt Facebook nog aan een andere manier voor de community om samen te komen. Hier wordt in de komende weken meer over bekendgemaakt. 

Meerdere evenementen afgezegd

In zekere mate was de beslissing door Facebook om F8 af te zeggen al wel te voorspellen. Het sociale netwerk annuleerde twee weken geleden ook al zijn Global Marketing Summit. Dit evenement was gepland om in maart plaats te vinden. Ook trok Facebook kortgeleden ook de Game Developers Conference in San Francisco terug. 

Facebook is niet de enige in de tech-sector die evenementen afzegt vanwege het coronavirus. Zo werd MWC deze geannuleerd en trokken een aantal grote bedrijven zich terug uit de RSA Conference. 

Dalende aandelenkoersen

Vrijwel elke grote industrie merkt momenteel de impact van het coronavirus. Dat is terug te zien in de dalende aandelenkoersen. De Dow Jones Industrial Average zakte deze week met meer dan 870 punten. Een vergelijkbare daling zien we in vrijwel alle koersen. 

De aandelen van Facebook zijn gedaald met 2,9% en andere leden van de FAANG groep van belangrijke tech-aandelen hebben ook een grote klap gehad. Zo zakte Amazon.com Inc. met 3,9% en Apple inc. met maar liefst 5,5%.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home