Messenger vanaf nu standaard end-to-end versleuteld

Meta rolt na enkele jaren radiostilte dan toch standaard end-to-end versleuteling uit voor persoonlijke berichten en oproepen via Facebook Messenger.

Facebook Messenger heeft dan toch de trein naar een standaard end-to-end versleuteling niet gemist. Deze beveiligingstechnologie is gebaseerd op het Signal-protocol en klinkt voor Meta nochtans niet onbekend in de oren. Whatsapp, dat ook onder Meta valt, gebruikt deze beveiliging al jaren. Sinds 2016 konden Messenger-gebruikers zelf een end-to-end beveiliging inschakelen, maar een standaard end-to-end versleuteling liet enkele jaren op zich wachten.

De weg naar meer privacy en veiligheid

Meta nam uitgebreid de tijd om de standaard end-to-end beveiliging, zoals we die bij Whatsapp kennen, ook toe te passen op berichten en oproepen via Facebook Messenger. Het bedrijf zegt dat het zijn verantwoordelijkheid neemt om de privacy en veiligheid van Messenger-gebruikers serieus te nemen. Hoewel het Signal-protocol niet onbekend is voor Meta, was het toch een proces van lange adem. Volgens Meta heeft een team van ingenieurs, cryptografen, ontwerpers, beleidsexperten en productmanagers jarenlang gewerkt aan de beveiligingsupdates voor Messenger.  

Extra updates van Facebook Messenger

Naast de standaard end-to-end versleuteling voerde Meta nog aanvullende updates toe. Vanaf nu kan je een verstuurd bericht binnen de 15 minuten wijzigen. Bovendien is er de mogelijkheid om een leesbevestiging in- of uit te schakelen. Dit verlaagt de druk om onmiddellijk te moeten reageren.

Spraakberichten zijn de laatste tijd enorm gegroeid in populariteit. Messenger maakt het mogelijk om een spraakbericht af te spelen met een snelheid van 1,5x of 2x, het luisteren voort te zetten vanaf het punt waar je gebleven was of zelfs tijdens het luisteren een andere app of chat te gebruiken. Tot slot wordt het delen foto’s en video’s toegankelijker gemaakt door een verbeterde beeldkwaliteit, leuke lay-outs en meer bedieningselementen om op elke foto of video te kunnen reageren.  

De uitrol van de belangrijkste update, de standaard end-to-end versleuteling, zal wel wat tijd in beslag nemen. Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd zal het enkele maanden duren voor deze beveiligingsupdate bij iedereen beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home