Cloudflare werkt nu ook met AI

Cloudflare

CDN-specialist Cloudflare voegt nu ook kunstmatige intelligentie toe aan zijn diensten. Zijn platform Cloudflare One beslaat nu ook generatieve AI, zodat klanten kunnen gebruikmaken van het nieuwste op gebied van kunstmatige intelligentie zonder zich zorgen te maken over hun data.

Het SASE-platform Cloudflare One is nu ook uitgerust met kunstmatige intelligentie. Het zero-trust-systeem laat gebruikers toe om te bouwen met AI zonder dat hun data gevaar loopt, volgens Cloudflare.

De nood

Meer en meer bedrijven met een grote online aanwezigheid maken zich zorgen over de invloed van kunstmatige intelligentie op datalekken. Enkele medewerkers van Samsung deelden zo onlangs per ongeluk gevoelige zakelijke informatie via ChatGPT.

Cloudflare beseft dat AI nog lang niet ideaal is, maar zegt ook dat er uiteindelijk geen “ontsnappen” aan is. Het bedrijf benadrukt daarom het belang van een goede balans tussen groeien en innoveren met generatieve kunstmatige intelligentie en tegelijk volledig in orde te zijn met geldende data-  en privacyregels.

Nieuwe functies

Via het platform Cloudflare One kunnen bedrijven hun eigen gebruik van kunstmatige intelligentie monitoren, de nodige implementaties overzien en hun data beveiligen. Daarvoor is er onder andere de functie Cloudflare Gateway; hiermee houdt een firma bij hoeveel werknemers zich bezig houden met AI en het systeem voorziet ook context bij budgetplanningen en licenties.

Cloudflare One voorziet tevens tokens met drie belangrijke eigenschappen: ze geven een duidelijk overzicht van verzoeken om te werken in de interface voor applicatieprogrammatie, ze bieden controle over specifieke diensten die toegang hebben tot trainingsdata voor AI en met een eenvoudiger klik kan je ze weer intrekken.

Nog een nieuwe service is Cloudflare Tunnel. Die functie zorgt ervoor dat elk verzoek wordt nagekeken aan de hand van de toegangsregels die gelden voor diensten, beschermd door Cloudflare One. Met Cloudflare Tunnel kan er ook worden nagekeken of teams klaar zijn om een AI-service te verbinden met hun infrastructuur.

lees ook

OpenAI breidt ChatGPT uit voor betalende gebruikers

Verder beschikt ook Cloudflare Data Loss Prevention over de mogelijkheid om een scan met AI uit te voeren. Het systeem scant nu op werknemers die kunstmatige intelligentie gebruiken om data te checken die op kredietkaartcijfers of een rijksregisternummer. Zulke scans kunnen specifiek zoeken naar patronen, gebaseerd op de dataconfiguratie van een specifiek team.

Matthew Prince, medeoprichter van Cloudflare, concludeert dat kunstmatige intelligentie wel degelijk een risico inhoudt voor bedrijven, dat het erg makkelijk is om gevoelige data op AI-systemen te laden, maar ook dat een fatsoenlijke beveiliging daarom van belang is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home