Cloudflare gaat gratis post-kwantumbeveiliging bieden aan klanten

Cloudflare

Cloudflare kondigt aan dat het bedrijf standaard gratis post-kwantumcryptografie aanbiedt aan zijn klanten om hun websites, programmeerinterfaces, cloudtools en externe werknemers te helpen beschermen tegen toekomstige bedreigingen. 

De aankondiging kwam vlak voor de 2023 Summit for Democracy en is bedoeld om een veerkrachtiger internet te ondersteunen. Als onderdeel van het nieuwe aanbod, bevestigt Cloudflare ook dat het leverancier-neutrale roadmaps gaat publiceren op basis van de normen die het National Institute of Standards and Technology hanteert. 

Naar verwachting kunnen toekomstige kwantumcomputers over een paar jaar exponentieel sneller complexe berekeningen uitvoeren dan de machines van vandaag. Volgens voorspelling zijn deze kwantumcomputers binnen enkele jaren geavanceerd genoeg om veel van de versleutelde gegevens op het internet te ontcijferen. Met zijn nieuwe gratis aanbod wil Cloudflare dit probleem aanpakken. 

Post-kwantumberscherming is essentieel voor de nationale veiligheid

Volgens een memorandum over nationale veiligheid, dat de Amerikaanse president Joe Biden afgelopen mei ondertekende, zijn overheidsinstanties verplicht om zich voor te bereiden op kwantumcomputers die in de toekomst de codering kunnen doorbreken. Ook voor bedrijven is het al aangeraden om zich voor te bereiden op deze technologische ontwikkeling. 

Hoewel het volgens verwachtingen van SiliconANGLE waarschijnlijk nog even duurt totdat kwantumcomputers in staat zijn om cryptografie te kraken, is het belangrijk dat bedrijven zich ervan bewust zijn dat deze dag er langzaam aankomt. 

Meer dan 1 miljard HTTP-verzoeken beschermd met post-kwantumcryptografie

Cloudflare houdt zich sinds 2018 bezig met het ontwikkelen van standaarden voor post-kwantumcryptografie en maakte de technologie sinds 2022 als bètatest beschikbaar voor geïnteresseerde klanten. 

Het bedrijf beweert verantwoordelijk te zijn voor meer dan 99% van de websites die al gebruik maken van door NIST goedgekeurde post-kwantumcryptografie voor hun verbindingen. Ook stelt Cloudflare dat er sinds 2019 al meer dan 1 miljard HTTP-verzoeken zijn beschermd dankzij de post-kwantumcryptografie van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home