Codespaces van GitHub beschikbaar voor bedrijven

Visual Studio Codespaces

Het coderingsplatform Codespaces is na de aankondiging in mei 2020, opengesteld voor bedrijven. Aan de nieuwe versie van het cloud-gebaseerde platform zijn enkele verbeteringen aangebracht, die het gebruik versnellen.

GitHub breidt zijn platform Codespaces uit naar Team en Enterprise. In mei 2020 stelde GitHub het platform Codespaces voor de eerste keer voor. Het maakt het mogelijk codes rechtstreeks via een webbrowser code te schrijven.

Cloud-gebaseerd

Het platform bevindt zich volledig in de cloud. Meer en meer coderingsplatformen verkiezen die omgeving, door de hogere snelheid die het kan leveren. Bovendien verlaagt het de drempel om bij te dragen aan een project voor developers.

Microsoft is één van die bedrijven die zijn coderingsprogramma al langer liet draaien via de cloud. Vorig jaar besloot het bedrijf een samenwerking aan te gaan met GitHub Codespaces. Hoewel dit een einde betekende voor Microsoft zijn Visual Studio Codespaces, is Codespaces vergelijkbaar met het platform.

Betalen naargelang gebruik

Gebruikers van Codespaces zullen tussen de 0,18 dollar en 2,88 dollar per uur kwijt zijn. In het goedkoopste pakket beschikt een ontwikkelaar over een virtueel systeem met 2 cores en 4GB RAM. Bij het duurste pakket loopt dit op tot 32 cores en 64GB RAM.

De bèta-versie van Codespaces zal voor individuele gebruikers beschikbaar blijven. Met de uitbreiding kunnen bedrijven met Team of Enterprise ook het platform gebruiken, door in de GitHub-settings Codespaces te activeren.

Coderen populair

In 2020 bleken veel mensen stappen te hebben gezet in de wereld van het coderen. Programmeren en software ontwikkeling waren namelijk de populairste keuzes voor mensen die hun kansen op de arbeidsmarkt wilden verbeteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home