Codeer in je browser met GitHub Codespaces

github

GitHub doet een grote aankondiging voor ontwikkelaars. Het platform lanceert Codespaces: een functie waarmee je rechtstreeks code kunt schrijven via je webbrowser. Met de nieuwe functie biedt GitHub developers een Integrated Development Environment in de cloud. 

Wanneer je voorheen wilde bijdragen aan een project, moest je eerst toegang vragen en de codeeromgeving opzetten op je lokale computer om te voldoen aan de eisen van een project. Codespaces maakt dit stukken makkelijker en efficiënter. Zodra je op de ‘code’ knop klikt, zet de website de codeeromgeving binnen enkele seconden op.

“Codespaces kan ingesteld worden om je code en de bijbehorende dependencies, developer tools, extensies en dotfiles te laden. Het is eenvoudig en snel om te wisselen tussen omgevingen. Wanneer je terug navigeert, wordt codespace automatisch opnieuw geopend.” Zo legt Shanku Niyogi, SVP of Product binnen GitHub, uit. 

Lagere drempel om bij te dragen

Het idee achter Codespaces is om de drempel om bij te dragen aan een project te verlagen voor developers. Dat vertelt Mario Rodriguez, Senior Directer of Product Management binnen GitHub tijdens een interview met TNW

Codespaces is de browsergebaseerde versie van de volledige VS Code editor die draait op Azure. Developers kunnen elke plug-in toevoegen die ze normaal ook gebruiken. Volgens Rodriquez is het mogelijk om Codespaces op te zetten zoals je zelf wilt. Het is mogelijk om meerdere configuraties te hebben binnen hetzelfde project. 

Andere nieuwe functie: Discussions

Naast Codespaces lanceert GitHub ook Discussions. Dit wordt een functie in de vorm van een forum die je onder je project kunt vinden. Deze functie maakt het mogelijk om te communiceren met andere bijdragers. Discussions maakt het ook mogelijk om veelgestelde vragen en gezamenlijke documenten op te slaan als aparte threads. Voorheen vonden deze gesprekken plaats onder de ‘problemen’ en ‘pull requests’ tabs. 

Om de gesprekken binnen Discussions in goede banen te leiden, heeft GitHub een aantal community guidelines opgezet over wat wel en niet is toegestaan. Ook is er een tool waarmee gebruikers schadelijk gedrag kunnen rapporteren.Zowel Discussions als Codespaces zijn momenteel beschikbaar in beta. GitHub zegt dat de functie om code te bewerken via Codespaces altijd gratis zal blijven, maar dat er ook plannen zijn om in de toekomst kosten te gaan verbinden aan de wat meer intensieve taken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home