Visual Studio Codespaces gaat samen met GitHub Codespaces

Visual Studio Codespaces

Microsoft gaat stoppen met zijn Visual Studio Codespaces. Het platform wordt samengevoegd met GitHub Codespaces. Gebruikers hebben tot 17 februari 2021 om over te stappen.

Visual Studio Codespaces (voorheen Visual Studio Online) staat bekend om zijn Azure-powered ontwikkelomgevingen met zowel een browser-based versie als een desktopvariant. Kort na de introductie van het platform, werd ook GitHub Codespaces gelanceerd, wat er verdacht veel op leek. Het grote verschil is dat Visual Studio Codespaces een Azure-abonnement vereist, en dat GitHub Codespaces te gebruiken is via GitHub. 

Tijdens de preview van Visual Studio Codespaces werd duidelijk dat het overstappen van een repository naar een codespace het belangrijkste deel van de workflow is. De meerderheid van de gebruikers gaf aan voorkeur te hebben aan een geïntegreerde, native ervaring. Microsoft besloot samen te werken met GitHub om zo in te spelen op de behoeften van klanten. Alleen dat bleek niet meteen duidelijk voor gebruikers. 

“We kregen te horen dat de twee aparte ervaringen verwarring veroorzaakt bij onze gebruikers”, zegt Allison Buchholtz-Au, program manager van Visual Studio Codespaces. Als oplossing heeft Microsoft besloten zijn variant samen te voegen met GitHub Codespaces. 

Het einde van Visual Studio Codespaces

Vanaf 17 februari 2021 zal Visual Studio Codespaces verdwijnen. Na die datum worden alle projecten die nog op het platform staan verwijderd. Ontwikkelaars hebben tot die tijd om over te stappen naar GitHub Codespaces. 

Vanaf 20 november dit jaar is het niet meer mogelijk om een nieuwe codespace aan te maken in Visual Studio Codespaces. Vanaf dan is het niet meer mogelijk voor nieuwe gebruikers om zich te registereren voor het platform.

Er komt helaas geen automatische migratie voor gebruikers van Visual Studio Codespaces. Zij zullen hun projecten opnieuw moeten aanmaken binnen GitHub Codespaces. Gebruikers die graag andere Git repositories gebruiken, zoals Bitbucket, moeten een aantal extra stappen zetten om hun projecten over te zetten. 

Het is nog onbekend wat de kosten zullen zijn van het vernieuwde GitHub Codespaces. Het platform is momenteel in béta en gratis te gebruiken. Er is nog een hoop onduidelijkheid over wat er precies gaat gebeuren, maar de verwarring van twee vergelijkbare ontwikkelomgevingen is binnenkort verleden tijd.

Tip: Microsoft koopt GitHub voor 7,5 miljard dollar: waarom dit een briljante zet is

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home