Groen licht voor Blackwell: ontwerpfout opgelost

nvidia blackwell

Jensen Huang bevestigt dat een ontwerpfout in de Blackwell-chips zijn opgelost. De productie ligt weer op koers voor de eerste leveringen in het vierde kwartaal.

De productieproblemen met Blackwell zijn van de baan. Dat bevestigt niemand minder dan CEO Jensen Huang zelf, die deze week in Denemarken te vinden is. De eerste exemplaren rolden sinds begin augustus van de productieband, maar Nvidia moest deze terugroepen wegens een ontwerpfout. Het heeft enige tijd gekost, maar die ontwerpfout is nu opgelost.

Dankwoord voor TSMC

Huang heeft een dankwoord over voor TSMC, de productiepartner van Nvidia. De CEO veegt daarmee geruchten dat de problemen met Blackwell voor spanningen met TSMC zorgden van de baan. De fout was ‘honderd procent de fout van Nvidia’, zegt een eerlijke Huang.

De Blackwell-chips van Nvidia nemen twee silicium vierkanten ter grootte van de vorige chips van het bedrijf en binden ze samen tot één component die tot 30 keer sneller is. Dit ontwerp moet van Blackwell de meest krachtige GPU tot heden gelanceerd maken, maar een fout in het ontwerp deed de yields lager dan gehoopt uitvallen.

Productie verhogen

Nu dit probleem is opgelost, kan de productie van Blackwell stilaan tot grotere volumes worden verhoogd. Nvidia wil de eerste commerciële samples vanaf het vierde kwartaal beginnen verschepen, tot groot jolijt van de techsector. Nvidia blijft de voornaamste leverancier van GPU’s voor datacenters, ook al probeert AMD aan de poten van de troon te zagen.

Wie nog geen bestelling plaatste voor Blackwell, is er nu al aan voor de moeite. De chips zouden nu al voor de komende twaalf maanden uitverkocht zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.