Kingston lanceert nieuwe NVMe SSD voor datacenteromgevingen

Kingston lanceert de DC22000B: een PCIe 4.0 NVMe M.2-SSD op maat van servers die de hogere prestaties van flash-geheugen vereisten.

Kingston Digital Europe heeft de DC2000B geïntroduceerd, een PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD die is geoptimaliseerd voor gebruik als interne opstartschijf in serveromgevingen met hoge capaciteit. De SSD biedt geavanceerde functies zoals hardware-gebaseerde power loss protection en een geïntegreerde aluminium heatsink voor betere thermische compatibiliteit.

De DC2000B is uitgerust met een Gen 4×4 PCIe-interface en 112-laags 3D TLC NAND-technologie, waardoor de SSD geschikt is voor systemen waar hoge prestaties en betrouwbaarheid vereist zijn. Een opvallende eigenschap van de DC2000B is de on-board hardware-gebaseerde power loss protection (PLP), een databeveiligingsfunctie die niet vaak voorkomt bij M.2 SSD’s. Die zorgt ervoor dat de kans op gegevensverlies of -beschadiging door onverwachte stroomuitval wordt verminderd.

lees ook

Kingston IronKey Keypad 200 Review: ultra veilige USB-stick zonder software-gedoe

Daarnaast beschikt de SSD over een nieuw geïntegreerd aluminium koellichaam dat zorgt voor een betere thermische compatibiliteit in verschillende systeemontwerpen.

Snelheid

De DC2000B is beschikbaar in capaciteiten van 240 GB, 480 GB en 960 GB en biedt een sequentiële lees-/schrijfsnelheid van respectievelijk tot 7.000 MB/s en 1.300 MB/s voor het model met de hoogste capaciteit. De SSD ondersteunt lage latency en IO-consistentie, geoptimaliseerd voor hoge werkbelastingen in datacenteromgevingen. Verder biedt de SSD een gemiddelde leeslatency van 70 microseconden en een schrijflatentie die varieert van 53 microseconden voor de 240 GB-versie tot 20 microseconden voor de 960 GB-versie.

Wat betreft duurzaamheid heeft de SSD een Total Bytes Written (TBW) van maximaal 700 TBW voor het 960 GB-model en een Drive Writes Per Day (DWPD) van 0,4 over een periode van vijf jaar. De SSD wordt geleverd met een garantie van vijf jaar en gratis technische ondersteuning van Kingston.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home