Hyperconverged systemenverkoop laat forse groei zien

Lego blokken

De wereldwijde omzet van de converged systeemmarkt is het afgelopen jaar met 11 procent gestegen. De markt voor traditionele- en hyperconverged infrastructuuroplossingen was het tweede kwartaal van 2019 goed voor 4 miljard dollar.

De hyperconverged systemenverkoop groeit het hardst. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar groeide de omzet in Q2 2019 met 23,7 procent, goed voor 1,8 miljard dollar. Volgens IDC betreft het 15,6 procent van de totale markt voor converged systemen, aldus ZDnet.

Dit blijkt uit de IDC Worldwide Quarterly Converged Systems Tracker, die de wereldwijde omzet van traditionele geconvergeerde en hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen bewaakt. De tracker onderzoekt ieder kwartaal de status van de geconvergeerde systeemmarkt en splits deze op in een drietal segmenten: gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur, geïntegreerde platforms en hyperconvergedsystemen.

Dell koploper

Dell Technologies is met 29 procent koploper van het totale marktaandeel. De computerreus genereerde het afgelopen kwartaal iets meer dan 533 miljoen dollar aan inkomsten. De omzetgroei, vergeleken met dezelfde periode in 2018, bedroeg iets meer dan 27 procent. Op aanzienlijke afstand volgt Nutanix, die ongeveer 14 procent van de wereldmarkt vertegenwoordigt. Het afgelopen kwartaal behaalde Nutanix een omzet van 259 miljoen dollar. Nog steeds een groei van 6 procent,  maar minder dan dezelfde periode vorig jaar. Toen behaalde het bedrijf iets meer dan 275 miljoen dollar omzet.

Op vlak van software zijn systemen draaiend op VMware goed voor 694 miljoen dollar aan totale omzet. Dat is 38 procent van de totale markt en bijna een stijging van 40 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Systemen met hyperconverged software van Nutanix vertegenwoordigden 28,6 procent van de totale markt, ruim 522 miljoen dollar. Cisco laat hier een omzetgroei van 46,8 procent zien. Het afgelopen kwartaal was dit goed voor meer dan 6 procent van het totale marktaandeel en een omzet van 114 miljoen dollar.

‘Moderne geconvergeerde oplossingen stimuleren groei’

“De waardepropositie van converged infrastructuuroplossingen is geëvolueerd om aan te sluiten bij de behoeften van een hybrid cloud-wereld. Moderne geconvergeerde oplossingen stimuleren de groei. Dat komt omdat ze organisaties in staat stellen gebruik te maken van gestandaardiseerde, software defined en sterk geautomatiseerde datacenterinfrastructuur. Deze vormen in toenemende mate de ruggengraat van een naadloze multicloudwereld”, zegt Eric Sheppard, vice president Infrastructure, Infrastructure Platforms en Technologies.

Volgens IDC genereerde de gecertificeerde referentiesystemen en de geïntegreerde infrastructuurmarkt in het tweede kwartaal van 2019 bijna 1,5 miljard dollar aan inkomsten. Goed voor 37,5 procent van de totale opbrengsten uit geconvergeerde systemen. Daarentegen daalde de omzet van geïntegreerde platforms met 14,4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Nog steeds goed voor 626 miljoen dollar en 16 procent van de totale omzet uit de geconvergeerde systeemmarkt.

 

Gerelateerd: Hyperconvergence: wat is het en waarom is het belangrijk?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home