HPE België compenseert serververbruik met boomplantactie

HPE Boomplantactie

[SPONSORED CONTENT] Met een team van zowat 35 vrijwilligers kwamen de medewerkers van IT-bedrijf Hewlett Packard Enterprise België vandaag samen in Hamme voor een lokale boomplantactie. Doel van de actie? De CO2-uitstoot van hun servers (deels) te compenseren. Samen met organisator Natuurpunt werden op een halve dag maar liefst 500 nieuwe bomen geplant.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) streeft ernaar één van de meest ethische bedrijven ter wereld te zijn. Vanuit deze filosofie organiseert het bedrijf ieder jaar meerdere initiatieven ten voordele van een goed doel. Dit jaar koos HPE België voor een groene campagne samen met Natuurpunt, een vereniging die zich inzet voor kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

HPE en Natuurpunt sloegen daarom de handen in elkaar en werkten een initiatief uit waarbij 500 nieuwe bomen het daglicht zagen op een aangekocht terrein in Hamme.

Van servers naar bomen

IT-bedrijf HPE werkt al jaren aan een energieneutralere aanpak. Met de verdere digitalisering van de maatschappij blijft de vraag naar servers en data-opslagmogelijkheden echter jaarlijks stijgen. Bij het gebruik van die data-oplossingen komt dan ook veel CO2 vrij. Om die CO2-uitstoot te compenseren, besliste het Belgische team om dit jaar een boomplantactie op te zetten waaraan de medewerkers van het bedrijf konden meewerken.

HPE Boomplantactie

Stéphane Lahaye, directeur van HPE België, legt uit hoe dit initiatief tot stand kwam: “We hebben maar één planeet! Er is een enorm bewustzijn rond het klimaat en de behoefte aan initiatieven om het klimaat te ondersteunen. Ook HPE werkt al jaren aan oplossingen om onze servers zo CO2-vriendelijk mogelijk te maken”, steekt hij van wal. “Het R&D team in België onderzoekt bijvoorbeeld een methode waarbij minder warmte wordt afgegeven door onze servers. Het is namelijk de koeling van die servers die zorgt voor CO2-uitstoot. Logisch gevolg: hoe minder warmte, hoe minder koeling nodig”.

Waarom dan nog de boomplantactie? De wiskunde achter het initiatief is eigenlijk heel eenvoudig, verklaart Stéphane Lahaye. “We wilden dit jaar ons steentje bijdragen door zo CO2-neutraal mogelijk uit de hoek te komen. De serveruitstoot van onze laatste generatie servers, de Gen 10 Plus, komt omgerekend uit op ongeveer 4500kg CO2 per server. Een boom neutraliseert over zijn hele levensduur ongeveer 5000 kg CO2. Dat maakt de vergelijking dus heel eenvoudig: één server staat dan gelijk aan één geplante boom”.

Force4Good, een initiatief binnen HPE

Bij HPE is de zogenaamde Force4Good een vaste waarde binnen de cultuur van het bedrijf. Een Force4Good zijn gaat over het betrekken en ondersteunen van mensen in nood, en over het teruggeven aan de maatschappij en de omgeving waarin we leven en werken.

“Als organisatie doen we extra ons best om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, bijvoorbeeld met deze boomplantactie”, benadrukt Stéphane Lahaye. “Dit is echter niet het enige wat we doen. We willen een impact maken in het leven van mensen, en dit doen we door fondsenwervende acties te organiseren en door vrijwilligerswerk te doen voor verschillende goede doelen die de minderbedeelden in onze samenleving ondersteunen”.

HPE moedigt wereldwijd haar medewerkers aan om deel te nemen aan vrijwilligerswerk voor een goed doel naar keuze. Het bedrijf geeft hen daarvoor jaarlijks tot 60 uur betaalde vrijwilligerstijd. Daarnaast biedt de werkgever ook een intern platform aan waarbij giften, donaties en werkuren in het kader van vrijwilligerswerk gecompenseerd en verdubbeld worden door het bedrijf om zo de impact van de bijdrage te vergroten.


Dit is een commercieel artikel aangeleverd door HPE. Voor meer informatie rond de oplossingen van HPE kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home