Honeywell lanceert Forge Cybersecurity-platform voor industriële IoT

honeywell

Honeywell heeft het Forge Cybersecurity-platform voor industriële Internet of Things (IIoT) gelanceerd. Het platform helpt bedrijven algemene beveiligingspijnen te beheren voor operationele technologie (OT) en IIoT-omgevingen.

Forge Cybersecurity is onderdeel van het bredere IIoT-analyse-platform genaamd Forge. Dat verzamelt gegevens van apparatuur, processen en mensen om zo inzichten te verschaffen aan exploitanten van gebouwen, luchtvaartmaatschappijen, industriële faciliteiten en andere infrastructuur.

Forge

Afgelopen juni lanceerde Honeywell zijn industriële IoT-platform Forge al voor luchtvaartmaatschappijen, industrie en gebouwen. In augustus breidde het bedrijf zijn portfolio van slimme gebouwensoftware uit met als doel activiteiten en informatietechnologieën samen te voegen. Inmiddels zijn alle suite-updates van Honeywell geïntegreerd met Forge. Hieruit blijkt dat Honeywell bezig is om zijn focus te verleggen naar software en analyse, aldus ZDnet.

Honeywell Forge kent inmiddels al een aantal use-cases gericht op onderhoud, cyberbeveiliging en optimalisatie. Zo is ‘Honeywell Forge for Buildings’ als eerste toegevoegd aan het Forge-portfolio. Hiermee worden gebouwen en systemen gemonitord en beheerd. Bovendien houdt het de voortgang van bouwwerkzaamheden en systemen in de gaten.

Het nieuwe Forge Cybersecurity-platform biedt beoordelingen voor het analyseren van operationele technologie-systemen. Naast ook software voor het beveiligen en configureren van infrastructuur, apparatuur, monitoring- en remote management-applicaties en processen voor incidentrespons.

IT-OT-convergentie en digitale transformatie

“Klanten hebben nu een betere keuze om industriële cybersecurity in hun hele onderneming te versterken om IT-OT-convergentie en digitale transformatie mogelijk te maken. Hierdoor worden de prestaties van de onderneming verbeterd, terwijl de kosten van cybersecurity worden verlaagd”, aldus Jeff Zindel, vice president en algemeen directeur van Honeywell Connected Enterprise, Cybersecurity. ”Het Honeywell Forge Cybersecurity Platform biedt meerdere, in de industrie bewezen, mogelijkheden in één dashboard om het beheer van cyberbeveiliging te vereenvoudigen. Ook beschermt het mensen, processen en activa tegen evoluerende cyberdreigingen.”

Om te voldoen aan verschillende cybervereisten en budgetten is het Honeywell Forge Cybersecurity Platform beschikbaar in drie versies: Enterprise Core, Enterprise Premium en Site-aanbiedingen.

 

Lees ook: Honeywell realiseert nieuwe doorbraak in kwantummechanica

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home