Duitse chipfabrikant Infineon zet in op IoT met overname Cypress

Infineon

Het Duitse Infineon Technologies heeft de Amerikaanse sectorgenoot Cypress Semiconductor voor 10,1 miljard dollar overgenomen. Het bedrijf verwacht door de overname zijn positie in het internet of things en industriële sectoren te versterken.

Infineon Technologies hoopt door de overname uiteindelijk de nummer één leverancier van chips voor de automobielmarkt te worden, aldus Tom’s hardware. De bedrijven verwachten de transactie begin 2020 af te ronden.

Groeipotentieel

Het Duitse bedrijf speelt al een leidende rol in vermogenshalfgeleiders, sensoren en beveiligingsoplossingen. Toch wordt het aangetrokken door de sterke positie van Cypress in microcontrollers, software en onder meer wifi- en bluetooth-connectiviteit. Infineon Technologies beschouwt de producten van Cypress dan ook als een welkome aanvulling op zijn eigen aanbod. 

“Met deze transactie kunnen we onze klanten het meest uitgebreide portfolio aanbieden om de echte met de digitale wereld te verbinden. Dit opent extra groeipotentieel in de sectoren automotive, industrie en internet der dingen”, aldus Reinhard Ploss, CEO van Infineon. “Deze transactie maakt ons bedrijfsmodel ook nog veerkrachtiger. Samen zullen we onze gezamenlijke verbintenissen ten aanzien van innovatie en gerichte O&O-investeringen voortzetten om de technologische vooruitgang te versnellen.”

Door het samenbrengen van de portefeuilles van beide bedrijven verwacht Infineon zijn klanten uitgebreidere oplossingen te kunnen aanbieden. Bovendien wil het zijn klanten bedienen met een breder spectrum van toepassingen. Zo zorgt volgens Infineon de energiebesparingcontrole van Cypress voor een langere levensduur van de batterij en worden de connectiviteitsproducten van het Amerikaanse bedrijf gecombineerd met de eigen beveiligingsexpertise.

Automobielindustrie

Infineon verwacht met deze deal de leider in chips voor de automobielindustrie te worden, dit met de cijfers van 2018 in het achterhoofd. De omzet zorgt ervoor dat Infineon de achtste positie inneemt in de top 10 van grootste halfgeleiderbedrijven ter wereld. 

Naar verwachting zorgt de fusie met het ruim 5.800-koppige Cypress op termijn voor een jaaromzet van zo’n 1,7 miljard dollar, met een besparing van ruim 200 miljoen dollar tegen 2020. De waarde van Infineon Technologies wordt momenteel geschat op ongeveer 20 miljard dollar. In 2018 behaalde het bedrijf ruim 9 miljard dollar aan inkomsten, waar Cypress goed was voor ruim 2,5 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home