Vijf oorzaken van corrupte back-ups en hoe je te beschermen

datacorruptie

Betrouwbaarheid is één van de belangrijkste factoren bij de keuze voor een back-upoplossing. Wanneer een back-up moeten worden teruggezet, reken je niet alleen op flexibiliteit van de software, maar ook op de garantie dat al je data kan worden hersteld. 100% betrouwbaarheid is evenwel een belofte die geen enkele leverancier kan waarmaken. Datacorruptie is altijd een risico. Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Het is een misvatting om in geval van datacorruptie de schuld puur op de back-upsoftware te schuiven. Er zijn verschillende soorten van datacorruptie, die verschillende oorzaken hebben en niet altijd aan de back-upoplossing kunnen worden toegeschreven.

Het is daarom de taak van de back-upbeheerder om het risico op datacorruptie te minimaliseren. Veel back-upleveranciers bieden gelukkig wel hulpmiddelen aan om het risico te verkleinen dat je tegen een onherstelbare back-up aanloopt.

Deze whitepaper, die we aanbieden in samenwerking met Veeam, gaat dieper in op het thema datacorruptie en hoe je daar tegen te wapenen. Er wordt ingezoomd op de verschillende soorten van datacorruptie die bestaan en welke maatregelen je kan nemen om je daartegen te beschermen.

Je kan de whitepaper downloaden via onderstaand formulier.

[leadform title=’Beginners Guide to Data Corruption and How to Avoid It’ url=’https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZzKXd7Z8VYMbtlSboQ3X9Vi6zquM8pPoLGV’ tags=’Whitepaper-Veeam-datacorruptie-maart-2019′ company=’veeam’]

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home