Van doodle naar animatie via nieuw opensource-AI-project van Meta

Meta maakt van Animated Drawings een opensource-project. Het AI-model kan je tekeningen tot leven brengen. Meta hoopt dat de opensource-gemeenschap er nu verderop bouwt.

Meta maakt zijn AI-project Animated Drawings opensource. Dat project werd initieel ontwikkeld door het Fundamental AI Research-team en verscheen in 2021 in het wild. De tool, die je online kan gebruiken, is in staat op eenvoudige tekeningen van mannetjes tot leven te brengen via beeldherkenning en machine learning. Na de lancering van de demo door Meta eind 2021 jaagden mensen al miljoenen afbeeldingen door het AI-model.

Verderbouwen

Meta-CEO Mark Zuckerberg kondigde nu aan dat Animated Drawings opensource wordt, samen met een dataset van ongeveer 180.000 tekeningen. Dat moet ontwikkelaars een startpunt geven om verder mee aan de slag te gaan. Op dit moment is de tool immers relatief beperkt en kan die vooral menselijk ogende tekeningen laten springen of wandelen. Indien de technologie wordt doorontwikkeld, is er echter mee mogelijk.

Meta wil door het project opensource te maken aantonen dat het een belangrijke en relevante rol speelt in de ontwikkeling van AI en de opensource-gemeenschap. Het model in kwestie dateert echter van voor de doorbraak van generatieve AI, maar is net zo goed via deep learning gebouwd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home