Stability AI lanceert Stable Video 4D: van video tot 3D-object 

Stability AI introduceert een nieuw model ‘Stable Video 4D’ dat één video omzet in nieuwe video’s vanuit acht verschillende perspectieven. Het resultaat is een realistische 3D-weergave van een object.

Stability AI, gekend om zijn Stable Diffusion 3-model, lanceert een nieuw model dat video’s kan omzetten in 3D-beelden vanuit acht verschillende standpunten. Stable Video 4D kan op die manier interpreteren hoe het object er in het echt zou uitzien. Creatieve professionals kunnen met Stable Video 4D aan de slag voor videobewerking of virtual reality. Het model zit momenteel in de onderzoeksfase maar is al beschikbaar op Hugging Face.  

Van video tot 3D-object

Stable Video 4D is het nieuwe model van Stability AI dat momenteel nog in de onderzoeksfase zit. Het AI-bedrijf geeft alvast een voorproefje van wat het model in petto heeft. Gebruikers kunnen een video uploaden dat vervolgens door het model omgezet wordt in een 3D-weergave dat vanuit verschillende ooghoeken genomen wordt. Het model kan op basis van één video vijf verschillende frames vanuit acht perspectieven genereren in 40 seconden.

Stability AI – Stable Video 4D

Het Stable Video 4D-model is vergelijkbaar met het voorgaande Stable Video 3D-model dat in maart gelanceerd werd. Stable Video 3D is in staat om op basis van foto’s roterende 3D-video’s te maken. Het is dus niet de eerste keer dat Stability AI met 3D-generatie werkt.  

Stability AI publiceerde een onderzoeksrapport met meer details over hoe Stable Video 4D tot stand gekomen is.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home