Snowflake zet focus op verticale markten voort met lancering Retail Data Cloud

Snowflake lanceert een versie van zijn datacloud specifiek voor de retailsector. De Retail Data Cloud is de vierde sectorspecifieke cloud voor Snowflake.

Snowflake lanceert de Retail Data Cloud. Dat is de vierde sectorspecifieke versie van zijn cloudgebaseerde dataplatform die het bedrijf uit de grond stampt. Iets meer dan een week geleden onthulde Snowflake nog zijn Healtchare & Life Sciences Data Cloud.

lees ook

Hoe Snowflake je data veilig toegankelijk wil maken

De Data Cloud van Snowflake is een platform waarmee organisaties hun data kunnen beheren over silo’s en zelfs bedrijven heen. De integratie van zo’n dataplatform is onderhevig aan sectorspecifieke uitdagingen. Daar probeert Snowflake aan tegemoet te komen door versies van zijn platform uit te brengen die zijn afgestemd om de noden van specifieke verticale markten. Ook de financiële sector kreeg bijvoorbeeld al zijn eigen smaakje van de Data Cloud.

Maatwerk

De Retail Data Cloud maakt het eenvoudiger voor retailers, fabrikanten, distributeurs en leveranciers om data te gebruiken en op een veilige manier te delen. Dat maakt nieuwe toepassingen mogelijk, zoals de analyse van data van een goed van de fabriek tot in de handen van de consument. Met de Retail Data Cloud kunnen organisaties:

  • Al hun data integreren
  • Regelgeving eenvoudiger implementeren
  • Hun activiteiten optimaliseren aan de hand van nieuwe inzichten
  • Data delen met hun ecosysteem
  • Sectorspecifieke oplossingen zoals AL en ML op maat gebruiken

De Snowflake Retail Data Cloud wordt al gebruikt door grote spelers wereldwijd en komt met een ecosysteem aan partners die kant en klare oplossingen aanbieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home