Snowflake omarmt open dataformaten met ondersteuning Apache Iceberg

Snowflake gaat Iceberg tables van Apache integreren in zijn clouddataplatform. Die zullen dezelfde functionaliteit ondersteunen als de klassieke Snowflake-tables.

Snowflake kondigt op zijn Summit 2022 ondersteuning voor Apache Icerberg aan. “Apache Iceberg is een open standaard die tables definieert in een open formaat”, verduidelijkt Christian Kleinerman, Senior Vice President Product bij Snowflake.

Met de integratie wordt het mogelijk om een Apache Iceberg-table aan te maken binnen Snowflake. Die wordt dan opgebouwd bovenop Parquet. “De resulterende table ondersteunt de volledige capaciteiten van Snowflake”, benadrukt Kleinerman. “Alles wat met Snowflake gaat, gaat ook met Iceberg.” Iceberg biedt zo hetzelfde management, zelfde DML en zelfde CRUD als interne tables met gelijkaardige prestaties. Encryptie, replicatie, governance en compatibiliteit met toepassingen uit de nieuwe Marketplace zijn eveneens gegarandeerd.

Handig voor externe verbindingen

De aankondiging gaat gepaard met de nieuwe capaciteiten van Snowflake om met externe databronnen te verbinden. Het gaat dan om data die om de één of andere reden on-premises moet blijven staan. De kans dat die in het Apache Iceberg-formaat staat, is dan groot en met de integratie breidt Snowflake zijn externe compatibiliteit uit.

Klanten kunnen Iceberg-tables natuurlijk ook gewoon binnen het Snowflake-platform gebruiken. In dat geval is het gewoon een kwestie van je favoriete formaat kiezen bij de aanmaak van een table.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home