Dell start samenwerking met Snowflake voor multicloud-ervaring

snowflake

Dell gaat in zee met Snowflake. Zo wordt het eenvoudig voor klanten om data in opslag van Dell te koppelen aan de Data Cloud van Snowflake.

Dell en Snowflake gaan samenwerken. Klanten van Dell zullen de gegevens in hun opslagservers kunnen koppelen aan de Snowflake Data Cloud. Die oplossing laat organisaties toe om data van verschillende bronnen te ontsluiten om zo zelf analytics uit te voeren op een meer volledige dataset die niet gefragmenteerd wordt door silo’s. Bovendien maakt Snowflake het mogelijk om gegevens op een veilige manier met externe partijen te delen.

Ontsluiting on-premises

Dell maakt de aankondiging op zijn Dell Technologies World-conferentie. In eerste instantie zullen klanten gegevens die on-premises zijn opgeslagen in een object storage-oplossing van Dell kunnen gebruiken met de Snowflake Data Cloud. Data blijven lokaal behouden of worden naadloos gekopieerd naar de publieke cloud. Details communiceren de partijen nog niet.

lees ook

Hoe Snowflake je data veilig toegankelijk wil maken

Dell en Snowflake laten wel weten dat ze in de tweede helft van 2022 meer samenwerkingen zullen introduceren. Zo mikken de twee bedrijven op productintegraties en gezamenlijke go-to-market strategieën.

Interessante samenwerking

Snowflake is niet de grootste speler in de datawarehouse-markt, maar wel één van de meest innovatieve. Het bedrijf laat zich niet graag in het datawarehouse-hokje duwen, en focucs vooral op de ontsluiting van gegevens. In dat opzicht is de samenwerking met Dell interessant. Dell ondersteunt met zijn on-premises aanbod en Apex immers nog heel wat gegevens die op dit moment niet zomaar toegankelijk zijn voor Snowflake.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home