Snowflake neemt Neeva over om je te helpen navigeren door je data

snowflake

Met de overname van ‘Google-uitdager’ Neeva voegt Snowflake slimme AI-zoekfuncties toe aan zijn datacloud. Details over de overname worden niet bekend gemaakt.

Snowflake maakt de overname van Neeva officieel in een blogpost. Neeva is een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van zoektechnologie. Het bedrijf wordt wel eens de uitdager van Google genoemd en werd ook opgericht door twee voormalige werknemers van de zoekgigant. Niet geheel toevallig kondigde Neeva recent aan zijn consumententak op te doeken en zich volledig te focussen op de enterprisemarkt, met uiteraard generatieve AI als speerpunt.

Zoeken in de datacloud

Snowflake wil de zoektechnologie van Neeva inzetten in zijn datacloud. Die cloudgebaseerde oplossing omvat datalake- en datawarehouse-functionaliteit zodat organisaties data over silo’s heen kunnen samenbrengen, maar Snowflake gaat verder dan dat. De dataloud laat bedrijven immers toe om hun data of delen daarvan eenvoudig en veilig te delen met derden, of omgekeerd datasets van derde partijen te integreren met hun eigen gegevens.

lees ook

Data lake en data warehouse: hoe organiseer je de dataopslag van je bedrijf?

De integratie van Neeva moet het organisaties eenvoudiger maken om te navigeren door hun enorme hoeveelheden bytes aan data. “Zoeken is fundamenteel voor de manier waarop bedrijven omgaan met hun data. De mogelijkheid voor teams om precies het juiste datapunt, data-asset of data-inzicht te ontdekken is cruciaal om de waarde van data te maximaliseren. Deze overname stelt ons in staat enkele van de meest geavanceerde zoektechnologieën aan te boren om zoeken en converseren in Snowflake naar een nieuw niveau te tillen.”, schrijft Benoit Dageville van Snowflake in de blog.

Hoeveel Snowflake neerlegt om Neeva binnen te lijven of hoe het de AI-zoekfuncties wilt invoegen in de datacloud, maakt het bedrijf voorlopig nog niet bekend. Snowflake zal binnenkort meer informatie delen over hun plannen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home