Snowflake lanceert datacloud op maat van industriële bedrijven

Snwoflake

Met de Manufacturing Data Cloud wil Snowflake productiebedrijven een handje helpen in het beheren van hun toeleveringsketen en de efficiëntie van het productiueproces verhogen.

De Manufacturing Data Cloud is bestemd voor verschillende sectoren, van de auto-industrie tot energieleveranciers. In veel van deze sectoren staat de toeleveringsketen onder druk door ongunstige macro-economische omstandigheden. Snowflake helpt met zijn datacloud bedrijven daarmee omspringen door kritieke gegevens te ontsluiten uit silo’s.

De term ‘datacloud’ vraagt misschien wat verduidelijking. De cloudgebaseerde oplossing van het bedrijf omvat data lake- en datawarehouse-functionaliteit zodat organisaties data over silo’s heen kunnen samenbrengen, maar Snowflake gaat verder dan dat. De Data Cloud laat bedrijven immers toe om hun data of delen daarvan eenvoudig en veilig te delen met derden, of omgekeerd datasets van derde partijen te integreren met hun eigen gegevens.

lees ook

­­­Applicaties, ijsbergen en een beetje crack: hoe Snowflake het datalandschap door elkaar wil schudden

Op maat van de industrie

Met de Manufacturing Data Cloud kunnen bedrijven een gegevensbasis voor hun bedrijf bouwen, de prestaties van de toeleveringsketen verbeteren en slimme productie-initiatieven ondersteunen in de huidige digitaal-industriële wereld. Datasilo’s worden gesloopt om zowel IT- als OT-gegevens op te nemen en samen met gegevens van derden te analyseren.

De combinatie van eigen en externe gegevens brengt meer downstream- en upstreamzichtbaarheid in de gehele toeleveringsketen waar het bedrijf onderdeel van is. Hierop kan vervolgens AI- en ML-modellen op worden losgelaten om de vraag zo accuraat mogelijk te voorspellen. De productie kan zo beter gestroomlijnd worden, terwijl gegevens vanop de werkvloer dienen om onderhoudsbehoeften te voorspellen, cyclustijden te analyseren, de opbrengst en kwaliteit van producten te verbeteren en duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Snowflake steunt op het rijke partnerecosysteem en via de Marketplace worden zowel eigen applicaties als toepassingen van derde partijen aangeboden. Onder meer Tableau voorziet integraties voor de Manufacturing Data Cloud.

“Data is nog nooit zo cruciaal geweest nu fabrikanten smart manufacturing initiatieven omarmen en hun bedrijven naar een steeds meer digitaal-industriële wereld sturen”, zegt Tim Long, Global Head of Manufacturing bij Snowflake. “De Snowflake Manufacturing Data Cloud en ons ecosysteem van partners geven fabrikanten en hun leveranciers toegang tot de data, applicaties en diensten die nodig zijn om end-to-end supply chains effectief te beheren, nieuwe efficiëntie op de werkvloer te creëren en betere producten en diensten aan hun klanten te leveren.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home