Snowflake lanceert vendor-agnostische Polaris Catalog

oplus_3145728

Snowflake introduceert Polaris Catalog. Dat is een vendor-neutrale implementatie van de catalog-functionaliteit in Apache Iceberg, die binnenkort open source wordt gemaakt.

Op zijn Snowflake Summit in San Francisco onthult het bedrijf Polaris Catalog. Dat is een vendor-neutrale open implementatie van de catalog-functionaliteit voor Apache Iceberg.

Polaris Catalog gebruikt het open source Rest-protocol. Zo krijgen gebruikers toegant tot data vanuit alle systemen die de Icebert Rest-API ondersteunen, waaronder Apache Flink en Spark, Dremio, Pythin, Trino en meer.

Open source

“Polaris Catalog zal binnen de komende 90 dagen open source beschikbaar komen”, zegt nieuwe CEO Sridhar Ramaswamy. Snowflake wil klanten die Iceberg omarmen, de mogelijkheid geven om zonder vendor lock-in toch aan de slag te gaan met alle bijhorende functionaliteit. De Polaris Catalog zal werken over providers zoals AWS, GCP, Microsoft Azure en Salesforce heen.

Snowflake omarmt het open table-formaat van Apache Iceberg al sinds 2022. Sinds dan is het mogelijk om met Iceberg-tables te werken binnen Snowflake. Sinds dan zet het bedrijf verder in op de ondersteuning van de open source-gemeenschap, met nu de introductie van Polaris Catalog als volgende stap.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home