Snowflake lanceert Cortex: snel toegankelijke AI boven op je eigen data

snowflake

Snowflake lanceert Snowflake Cortex: een oplossing die boven op je data zit en zo AI-toepassingen toegankelijk maakt, zowel via eigen apps als via eenvoudig te integreren LLM’s.

Snowflake introduceert Snowflake Cortex. Dat is een oplossing die tussen gebruikers en ontwikkelaas enerzijds, en je data anderzijds zit. Via Snowflake Cortex kan je snel AI inzetten om waarde uit data te halen. Cortex is een vrij brede laag die zowel kant en klare AI-functies als Large Language Models (LLM’s) aan data moet koppelen. De kern van de zaak is een serverless-aanpak.

Kant en klare functies

Wat het kant en klare luik betreft, biedt Snowflake meteen toegang tot het eerdere aangekondigde Document AI, Universal Search en Snowflake Copilot. Document AI is in staat ongestructureerde data te lezen, zoals de inhoud van PDF’s. Universal Search laat je toe om snel informatie uit een veelvoud van gegevens te halen die op dat moment relevant is. De Copilot staat dan weer klaar om vragen in natuurlijke taal te beantwoorden, om je zo bijvoorbeeld te helpen de juiste SQL-query’s te schrijjven of bepaalde inzichten naar boven te halen.

Snowflake stopt ook LLM’s zoals Llama 2 in Cortex. Die dienen als bouwstenen en zijn bruikbaar om snel specifieke functies uit te rollen op maat. De AI-functionaliteit kan je meteen integreren in simpele applicaties via Streamlit. Ontwikkelaars kunnen via de Cortex-bouwstenen ook complexere toepassingen bouwen en externe LLM’s op hun data loslaten. Moet het allemaal wat meer maatwerk zijn, dan zijn de Snowpark Container Services die Snowflake eerder aankondigde natuurlijk ook nog een optie.

lees ook

Snowflake gaat de iPhone (en Nutanix) achterna

Snowflake Cortex helpt gebruikers in essentie om op een relatief eenvoudige manier AI in te zetten om waarde te halen uit de eigen data, zonder dat daarvoor complexe integraties nodig zijn.

Met Nvidia

Het bedrijf noemt zichzelf de data cloud en gaat er prat op dat het niet alleen data van organisaties wil verzamelen en toegankelijk maken, maar hen ook de tools geeft om die data op een veilige manier te delen met andere organisaties. Met relevante en verrijkte data in de hand, is de volgende stap analyse en dat gebeurt steeds meer via AI. Afgelopen zomer kondigde Snowflake net op tijd aan dat het in zee ging met Nvidia, en zo ook GPU-capaciteiten naar het Snowflake-platform brengt. Op die fundering bouwt de dataspecialist nu voort met Cortex.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home