Snowflake brengt orde in ongestructureerde data met AI

Snowflake stopt een LLM in zijn Data Cloud die ongestructureerde data kan lezen, wat meer en snellere inzichten moet faciliteren.

Snowflake stopt zelf intelligentie in zijn Data Cloud. De dataspecialist integreert eigen Large Language Models (LLM’s) in zijn platform. Dat kondigt het bedrijf aan tijdens de jaarlijkse Snowflake Summit in Las Vegas.

Applica

Concreet integreert Snowflake AI via een LLM afkomstig van Applica: een bedrijf dat het in 2022 overnam. Het model is in staat om ongestructureerde data te lezen zoals gegevens op PDF’s van facturen. Daarbij kan de AI snel zaken als bedragen of contractvoorwaarden detecteren. Deze functionaliteit noemt Snowflake Document AI. Tijdens een demo op het podium benadrukt het bedrijf dat het model geen finetuning nodig heeft om goed te werken.

Daarin kan je vragen stellen aan de AI, die doorheen de ongestructureerde data zoekt naar een antwoord. “Je kan vragen stellen aan je documenten in Snowflake.

Christian Kleinerman, SVP Product Snowflake

Document AI werkt met een eenvoudige visuele interface die natuurlijke taal begrijpt. Daarin kan je vragen stellen aan de AI, die doorheen de ongestructureerde data zoekt naar een antwoord. “Je kan vragen stellen aan je documenten in Snowflake”, zegt Christian Kleinerman, SVP voor Product. “Daarmee beantwoorden we de vraag van onze klanten om meer waarde te halen uit hun ongestructureerde data.”

Meer AI-capaciteiten

De integratie moet de eerste zijn in een reeks van toekomstige innovaties rond ongestructureerde data. Snowflake denkt dat binnen vijf jaar zo’n 90 procent van ’s werelds gegevens ongestructureerd zal zijn, en wie daaraan tegemoet komen. Nieuwe AI-modellen moeten op termijn helpen met de analyse van beelden, video en audio.

lees ook

Train AI-modellen op basis van data in Snowflake met Nvidia

“Sommige capaciteiten zoals analyse van documenten zijn erg belangrijk”, verduidelijkt Benoit Dageville, mede-oprichter van Snowflake. “Dergelijke capaciteiten gaan we zelf uitbouwen op ons platform, omdat we dat erg efficiënt kunnen doen. Voor andere AI-implementaties geven we gebruikers de tools om die zelf te bouwen en te integreren.”

Dageville vergelijk de aanpak met apps op een telefoon: “Apple ontwikkelt sommige apps, maar de meeste functionaliteit komt van andere ontwikkelaars.” Welke AI-capaciteiten Snowflake na Document AI voor eigen rekening wil nemen, is nog niet duidelijk.

Verdere AI-plannen

Document AI is als private preview beschikbaar. Snowflake zorgt er verder voor dat ook klanten hun data kunnen gebruiken om nieuwe AI-modellen te trainen. Dat gebeurt via een eveneens pas aangekondigde samenwerking met Nvidia. Langs de technische kant speelt container-integratie een belangrijke rol. Ook met Microsoft verdiept Snowflake de samenwerking.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home