SAS gaat dieper met AWS samenwerken rond AI en analytics

De overeenkomst bevestigt de sectoroplossingen van SAS en start met de toevoeging van SAS Customer Intelligence 360 aan de AWS Marketplace.

SAS heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Amazon Web Services (AWS) en stopt SAS Customer Intelligence 360 in AWS Marketplace. De toevoeging aan AWS Marketplace is een eerste klantenvoordeel van deze overeenkomst met een ruim aanbod aan initiatieven gericht op belangrijke sectoren zoals de financiële dienstensector, de publieke sector, retail en life sciences.

“De beschikbaarheid van SAS op AWS Marketplace is een belangrijke mijlpaal voor onze samenwerking met AWS. We maken het gemakkelijker voor klanten om te kiezen waar en hoe ze SAS willen gebruiken om hun bedrijfsresultaten te verbeteren”, aldus Gavin Day, Executive Vice President bij SAS. “Samen helpen we klanten een uitgebreide, gepersonaliseerde set analysetools samen te stellen om software te ontwikkelen en te gebruiken op de manier die het best aansluit bij hun unieke bedrijfsnoden.”

De dynamische ‘customer engagement suite’ van SAS Customer Intelligence 360 biedt gebruikers elk onderdeel van het klantentraject en levert inzichten en rapporten op basis van analyses. Deze samenwerking wil zorgen voor eenvoud, flexibiliteit en schaalbaarheid. Samen zullen SAS en AWS:

  • Cloud-native analytics en sectoroplossingen op de markt brengen en verkopen waarmee klanten nu aan de slag kunnen met het oog op toekomstige uitbreidings- en versnellingsmogelijkheden.
  • Oplossingen ontwikkelen en integreren die de prestaties van de cloud optimaliseren en concrete bedrijfsresultaten opleveren.
  • Aankopen vereenvoudigen en flexibiliteit verhogen via AWS Marketplace.

De nieuwe overeenkomst toont het vertrouwen van SAS in AWS. In 2024 wil het SAS Customer Intelligence 360 beschikbaar te maken in Amazon Bedrock, een service die via een API toegang biedt tot foundation-modellen om generatieve AI-toepassingen te ontwikkelen en te schalen. De twee bedrijven zullen ook samenwerken om SAS Viya, het cloudgebaseerde AI- en analytics platform van SAS, in de toekomst beschikbaar te maken op AWS Marketplace.

lees ook

SAS pompt 1 miljard dollar in sectorspecifieke AI-oplossingen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home