Samsung verkleint vrees voor dataverlies met nieuwe opslagfunctie

Samsung

Het Zuid-Koreaans technologiebedrijf Samsung heeft een nieuwe optie voorgesteld om data op te slaan. De functie kreeg de naam Temporary Cloud Backup.

Tech-reus Samsung heeft wereldwijd een nieuwe functie gelanceerd om back-ups van data op te slaan. Met Temporary Cloud Backup kunnen gebruikers data tijdelijk in de Samsung Cloud opladen.

Op slag extra opslag

De nieuwe dienst is gratis toegankelijk via een geregistreerd Samsung Account. Gebruikers kunnen data ongelimiteerd gratis opladen en dertig dagen lang bewaren via Temporary Cloud Backup. Er is wel een limiet van 100 GB per bestand. Die gebruikers zullen ook een notificatie krijgen wanneer de dertig dagen bijna zijn afgelopen. Hierna worden de data wel automatisch verwijderd.

Niet alle toestellen hebben de mogelijkheid, je moet beschikken over een Samsung Galaxy-telefoon of -tablet met One UI 6 of hoger. De dienst kan ook nog verschillen per markt, zegt het Zuid-Koreaanse bedrijf. De uitrol begint bij de Galaxy S- en Z-series in eigen land en gaat dan wereldwijd

Dit nieuwe opslagsysteem is ontwikkeld om onzekerheid over data weg te nemen bij Samsung-gebruikers, bijvoorbeeld wanneer een toestel in reparatie moet gaan. Temporary Cloud Backup hangt niet af van bestaande back-ups in Samsung Cloud en die data gaan ook niet overlappen, zegt het bedrijf.

Temporary Cloud Backup is een onderdeel van Maintenance Mode. Die privacyfeature is speciaal ontwikkeld om data te beschermen bij een reparatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home