Samsung’s Maintenance Mode beschermt je data tijdens reparatie

reparatie

Moet je je Samsung Galaxy-smartphone binnenbrengen voor een reparatie? De nieuwe ‘Maintenance Mode’ beschermt je foto’s en persoonlijke instellingen.

Samsung kondigt de globale uitrol aan van ‘Maintenance Mode’, een nieuwe privacyfeature voor Galaxy-smartphones. De functie zal automatisch met een OneUI-update naar je toestel komen, eerst naar de S22. Samsung specifieert niet welke toestellen en versies van de software de functie zullen ondersteunen. Maintenance Mode was sinds juli al beschikbaar in thuisland Zuid-Korea.

Deze nieuwe modus beschermt je privacy in een zeer specifiek scenario, namelijk wanneer je je toestel moet binnenbrengen voor een reparatie. Maintenace Mode sluit de toegang tot de persoonlijke informatie, foto’s en andere bestanden die op de smartphone bewaard staan af voor andere gebruikers. Aangemaakte accounts en geïnstalleerde applicaties worden automatisch verwijderd van zodra je de Maintenance Mode weer uitschakelt.

maintenance mode samsung galaxy
Bron: Samsung

Maintenance Mode aanzetten

De modus zal beschikbaar zijn via het menu Batterij en apparaatonderhoud in de instellingen. Na het heropstarten van je apparaat dien je je smartphone te herstarten om Maintenance Mode in te schakelen. Samsung raadt aan om altijd eerst een back-up van je gegevens te maken alvorens dit proces uit te voeren.

lees ook

Beveiligingstip: In 3-2-1 naar een geslaagde back-upstrategie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home