Quora stelt chatbot-app Poe open voor het grote publiek

Poe 2

Q&A-platform Quora heeft de chatbot-app Poe toegankelijk gemaakt voor het brede publiek. De app zorgt ervoor dat gebruikers met meerdere chatrobots tegelijk kunnen communiceren.

Eind december lanceerde Quora het Platform for Open Exploration (Poe) als een plaats waar mensen in interactie kunnen komen met verschillende AI-chatrobots. Om Poe te testen, moest je wachten op een uitnodiging van Quora. Anderhalve maand later zet het bedrijf de chatbot-app open voor het grote publiek. Daarmee wil Quora vooral zichzelf helpen door te experimenteren met de nieuwe AI-technologieën.

Chatrobots bij elkaar

Quora maakte de publieke lancering bekend via een blogspot. Het bedrijf beslist om Poe als standalone product ter beschikking te stellen van jan en alleman. De snelheid waarmee de AI-vernieuwingen elkaar opvolgen, is daar niet vreemd aan. Toch zal er een grote connectie zijn en blijven tussen Quora’s Q&A-site en Poe. Wanneer de inhoud van Poe voldoet aan de kwaliteitsnormen van Quora, dan zal die worden gepubliceerd op de site.

lees ook

AI voor de massa: een geschenk of een gevaar?

Het vraag-en antwoordplatform Quora bereikt maandelijks tot 400 miljoen bezoekers. Het spreekt voor zich dat het platform zich geen miskleunen kan permitteren. En daar wringt het schoentje bij chatrobots als ChatGPT en andere nog vaak aan. Het zijn trouwens twee andere taalmodellen van OpenAI die op dit moment in de Poe-app zitten: Sage en Dragonfly. Een derde, Claude, is aangedreven door Anthropic.

Potentieel voor ontwikkelaars

Ondanks de soms weinig accurate antwoorden, ziet Quora potentieel in Poe om AI-ontwikkelaars te helpen hun modellen bruikbaarder te maken. Ze doen dat door een vereenvoudigde interface aan te bieden, iets wat niet altijd de focus is van de ontwikkelaars van AI-modellen. Net om Poe toegankelijker te maken voor ontwikkelaars, plant Quora om een API aan te bieden waarop elke AI-ontwikkelaar zijn model kan aansluiten.

“We verwachten dat er in de nabije toekomst een groot aantal modellen beschikbaar zullen zijn. Verschillende modellen zullen worden geoptimaliseerd voor verschillende taken”, legt Adam D’Angelo, CEO van Quora uit. “De modellen zullen uiteenlopende standpunten vertegenwoordigen of toegang hebben tot een verschillende kennis. De gebruikers kunnen het beste halen uit die verschillende modellen.”

De Poe-app, voorlopig alleen beschikbaar via iOS, biedt meer dan enkel een eenvoudige manier om vragen te stellen aan meerdere AI-chatrobots. Via het gebruikersprofiel is het mogelijk om anderen te volgen en uitkomsten van de taalmodellen te publiceren. De beste voorbeelden zullen, via de feed van de app, onder alle gebruikers worden verspreid. Via een eenvoudige tik op een knop, kan de gebruiker in elke chatbot zien wat anderen hebben gedeeld. De app is gratis downloadbaar via de App Store.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home