Quora lanceert platform om met AI chatbots te praten

Poe brengt verschillende chatbots, zoals ChatGPT van OpenAI, samen in één platform zodat gebruikers eenvoudiger met de tools aan de slag kunnen.

Poe staat voor ‘Platform for Open Exploration’ en is ontwikkeld als een plaats waar mensen in interactie kunnen komen met verschillende AI chatbots. “Quora heeft de voorbije twaalf jaar veel geleerd over het maken van consumentenproducten op het internet. Veel van wat we hebben geleerd kan in dit nieuwe domein, waar mensen communiceren met grote taalmodellen, worden toegepast”, zegt een woordvoerder van Quora aan TechCrunch.

Controverse rond AI chatbots

Voor alle duidelijkheid, Quora heeft zelf geen eigen AI-model ontwikkeld. Aan die hete soep wil het bedrijf de vingers niet verbranden. Rond AI chatbots hangt naast een hype ook een grote scepsis. Want waar trek je de lijn tussen een origineel antwoord van een AI-taalmodel en plagiaat van een schrijver of artiest? Het is een vraag die tot veel controverse heeft geleid, niet alleen bij chatbots. OpenAI, die met ChatGPT de bekendste AI chatbot maakte, lanceerde eerder DALL-E 2. Dat model creëert AI afbeeldingen aan de hand van tekst.

Poe voorziet toegang tot verschillende tekst-genererende AI-modellen. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om in dialoog te gaan met het taalmodel naar keuze. Binnen die chat interface voorziet Poe verschillende suggesties voor gespreksonderwerpen en use cases. Bij de lancering, en voorlopig enkel op iOS, biedt Poe een handvol AI-taalmodellen aan. Wellicht zal het aanbod snel groeien.

lees ook

OpenAI zet tool voor 3D-modeling open voor publiek  

Snelle antwoorden

Quora is overtuigd van de meerwaarde van Poe. “Het is een leuke manier voor mensen om te communiceren met verschillende taalmodellen”, aldus de woordvoerder. “Poe is ontwikkeld om de beste manier te zien voor mensen die snel een antwoord willen, door gewone taal te gebruiken. Er is op dit moment veel onderzoek en ontwikkeling. Maar om het tastbaar en bruikbaar te maken, is een goed platform noodzakelijk. We hopen dit met Poe te kunnen aanbieden zodat iedereen ervan kan genieten.

Door een platform te creëren voor controversiële taalmodellen, kan ook Quora in moeilijk vaarwater komen. Toch zet het bedrijf geen stappen om plagiaat of andere inbreuken tegen te gaan. “De aanbieders van die modellen hebben zelf al veel inspanningen geleverd om onveilige of foute antwoorden te vermijden. Het domein beweegt ontzettend snel en wij concentreren ons in de eerste plaats op problemen oplossen voor mensen die met Poe aan de slag gaan”, besluit de woordvoerder.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home