Opera gaat ChatGPT integreren in browser

Opera wil zijn browser meer capaciteiten geven door AI te integreren. ChatGPT zal onder andere samenvattingen van artikelen kunnen geven.

Opera wil AI in zijn browser integreren. Daarmee moeten gebruikers toegang krijgen tot relevante nieuwe functionaliteit. De opvallendste geplande functie heet Shorten. Daarmee zal ChatGPT een samenvatting genereren van actuele webpagina. In een video zien we hoe de knop een artikel van The Verge in enkele zinnen samenvat.

Bij Opera verwachten ze dat AI een nieuw tijdperk zal inluiden voor het wereldwijde web. Door de browser daar nu al op af te stemmen, moet die mee zijn met wat komen zal. Opera is niet alleen: ook Microsoft verwacht veel van AI. Dat is logisch, aangezien Microsoft één van de grote financiers achter OpenAI en ChatGPT is. Zo krijgt Bing AI-integratie, al gebruikt Microsoft die aankondiging vooralsnog in hoofdzaak als goedkope marketingtruc.

Ook Edge zal meer AI-integratie krijgen. Google van zijn kant sprong op de trein met Bard: een andere chatbot gebaseerd op LaMDA. De aankondiging daarvan was minder succesvol.

Opera zal nog extra AI-functies uitrollen, maar het is niet duidelijk wat die dan precies zijn. De nieuwe functionaliteit moet ‘snel’ beschikbaar zijn voor gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home