OpenAI weerhoudt nog steeds training voor GPT 5

microsoft openai chatgpt

GPT 5 is nog niet meteen voor morgen, dat bevestigt OpenAI CEO Sam Altman.

Sam Altman, CEO van OpenAI, bevestigt dat het bedrijf nog steeds niet verder werkt aan de opvolger van GPT 4.

Groeiende zorgen

Op een conferentie van de Indische krant Economic Times, verklaarde Altman dat er nog veel werk is eer OpenAI het model gaat opstarten en dat het bedrijf aan ideeën werkt die het daarvoor nodig acht.

Deze verklaringen kaderen in de groeiende onrust rond de snelle opmars en capaciteiten van kunstmatige intelligentie. Zelfs bij de verzameling aan grote namen uit de industrie die in maart een open brief ondertekenden, waarin ze elkaar en de rest van de wereld aanspoorden om de research naar AI zeker een half jaar op pauze te zetten. Onder andere Elon Musk en Steve Wozniak tekenden die oproep. Een brief waarin volgens Altman wel wat technische nuance ontbrak.

lees ook

Mobiele ChatGPT-app nu ook beschikbaar in België en Nederland

Wat je zelf doet

OpenAI evalueerde volgens hem zelf al heel wat mogelijke risico’s. Het bedrijf neemt bijvoorbeeld maatregelen zoals externe audits en veiligheidstests. Altman vindt het ook niet nodig om kleinere AI-startups aan banden te leggen met strenge regels.

Reis rond India

De conferentie was niet het enige doel van Sam Altman in India. Hij ontmoet er ook beleidsmakers en collega’s uit de sector om te praten over de mogelijke gevaren en potentieel misbruik van AI en hoe ze zich daartegen kunnen wapenen.

Ondanks dat Altman soms een beetje lijkt in te gaan tegen de zorgen rond AI, deelt hij ze wel degelijk. Hij was onlangs nog deel van een groep uit de sector die een statement deelden rond de risico’s van kunstmatige intelligentie en samen met enkele collega’s van OpenAI liet hij in een recente blog zijn licht schijnen op de mogelijke gevolgen voor de arbeidsmarkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home