Microsoft stopt AI-beeldengenerator Dall-E in Paint in Windows 11

Microsoft stopt Dall-E 3 in Paint in Windows 11 onder de noemer Cocreator. De beeldengenerator werkt net zoals in de ChatGPT-app en creëert prenten op basis van je omschrijving.

Microsoft start met de uitrol van Paint Cocreator. Dat is een nieuwe functie in Paint waarmee je met de hulp van generatieve AI beelden kan genereren. AI-model van dienst is Dall-E 3 van OpenAI, dat intussen al enige tijd geïntegreerd zit binnen ChatGPT. Microsoft kondigde de AI-integratie in Paint al in augustus aan.

Wie de nieuwste versie van Paint op Windows 11 heeft, kan via een knop rechts bovenaan de Cocreator starten en een beeld omschrijven. Dall-E zal vervolgens enkele suggesties voor afbeeldingen geven op basis van die omschrijving. De afbeeldingen kan je vervolgens naar wens bewerken.

Credits

Cocreator is alleen beschikbaar voor Windows 11-gebruikers die zich hebben aangemeld met hun Microsoft-account. Dat is niet verwonderlijk aangezien Microsoft geen opportuniteit zal laten liggen om gebruikers aan zich te binden met dat account. In dit geval is de vereisten begrijpelijk: een prompt om een afbeelding te genereren, zet een goed uitgeruste server in een Microsoft-datacenter zwaar aan het werk en dat gebeurt niet gratis. Mede daarom krijgt iedere gebruiker Cocreator-tegoed in de vorm van 50 credits. Iedere prompt om een afbeelding te genereren, verbruikt één credit. Het is nog niet duidelijk hoe je credits eventueel kan vernieuwen of bijkopen.

lees ook

ChatGPT kan analyseren, schilderen en surfen in één gesprek: de nieuwe capaciteit getest

Voorlopig is er een wachtlijst voor Paint Cocreator. Via het zijpaneel van de functie in Paint kan je je inschrijven op de wachtlijst. Microsoft zal een mail sturen van zodra je de functie kan gebruiken. Ook om in te schrijven op de wachtlijst, moeten wij helaas nog even wachten. De VS, het VK, Australië, Italië, Canada en Duitsland krijgen voorrang met de uitrol van de functionaliteit. Wanneer de rest van de wereld aan bod komt, verklapt Microsoft nog niet. Tot slot wordt enkel de Engelse taal op dit moment ondersteund.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home