Microsoft neemt Clear Software over voor betere integratie met SAP en Oracle

microsoft

Microsoft heeft een overname van Clear Software aangekondigd. Op die manier wil Microsoft de mogelijkheden van het Microsoft Power Platform voor bedrijven vergroten.

Clear Software, een ontwikkelingstool voor het versnellen van complexe bedrijfstaken, wordt overgekocht door Microsoft. De ontwikkelingstool biedt iPaaS aan en integreert met SAP en Oracle.

Mogelijkheden Power Platform

De mogelijkheden van Clear Software wil Microsoft benutten voor het Microsoft Power Platform te versterken. Van het platform worden Power Apps en Power Automate alvast versterkt. Deze applicaties zijn erop gericht repetitieve taken te automatiseren. Power Apps is bovendien een low-code oplossing, waardoor programmeerkennis dus niet noodzakelijk is om de app te gebruiken.

Beide applicaties dienen verschillende zaken, maar hebben wel dezelfde kernfunctie: bedrijfsdata verwerken. Om die functie te kunnen vervullen moeten de applicaties integreren met de systemen waarin de data wordt bewaard.

Mogelijkheden Clear Software

Twee softwareproducten die Clear Software aanbiedt, kunnen de verwerking van bedrijfsdata vereenvoudigen. ClearProcess maakt het mogelijk applicaties en workflows eenvoudiger te laten samenwerken met data in systemen. ClearWork zorgt dan weer dat werknemers verschillende applicaties en data via één, gecentraliseerde webpagina kunnen vinden.

De verbeteringen die bedrijven mogen verwachten op het Power Platform heeft Microsoft nog niet gespecificeerd. Wel is het duidelijk dat de integratie met SAP en Orcale van groot belang is. Verder laat Microsoft ook niet los welke som geld er gepaard gaat met de overname.

lees ook

Bedrijven gebruiken steeds vaker BI-platformen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home