OpenAI lanceert GPT-4 Turbo: beter kortetermijngeheugen, meer actua-kennis

OpenAI installeert een spoiler en bodykit op GPT-4 en onthult GPT-4 Turbo. Die variant van het LLM achter ChatGPT kan langere conversaties onthouden en heeft actuelere kennis.

Het GPT-4 Large Language Model krijgt een turbo. OpenAI introduceert een verbeterde versie van het LLM met een beter geheugen en meer actuele kennis. GPT-4 Turbo is getraind op actuelere data en heeft zo parate kennis over de wereld tot gebeurtenissen in april 2023. De vorige versie had maar gestudeerd tot september 2021. GPT-4 kan wel op het internet surfen op zoek naar actuele informatie, maar die behoort niet tot de set van trainingsgegevens.

Beter geheugen

GPT-4 Turbo weet niet alleen meer, het kan ook meer onthouden. De prompt-lengte gaat naar boven, wat impliceert dat het model meer woorden in een gesprek kan onthouden en meenemen in z’n antwoorden. Intussen kan het model al meer dan een boek aan data onthouden, dus snel zal je niet tegen de limiet aanlopen.

Verder laat OpenAI weten dat GPT-4 Turbo overweg kan met beelden als prompts. Je kan bijvoorbeeld een beeld tonen en daar een onderschrift bijvragen, of een beschrijving.

GPT-4 Turbo is momenteel in preview. Wanneer OpenAI een bredere beschikbaarheid zal voorzien, is nog onduidelijk. Ga er bovendien gerust vanuit dat het nieuwe LLM in eerste instantie exclusief naar betalende ChatGPT-klanten zal kopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home